donderdag 11 december 2014

Automatenkoffie ongezond

Automatenkoffie blijkt vaak grote hoeveelheden cafestol te bevatten. Cafestol is een stof die het cholesterol verhoogt en komt vooral voor in vers gemalen automatenkoffie. Volgens de bond is het pas echt schadelijk om veel automatenkoffie te drinken als de leefstijl al ongezond is.


Ook de Gezondheidsraad stelt dat het drinken van vier koppen zwarte en ongezoete koffie per dag eerder gezond dan ongezond is. Sommige automatenkoffie bevat ongezond veel van een verbinding die het cholesterolgehalte verhoogt. Dat blijkt uit ongepubliceerde gegevens van Wageningse voedingswetenschappers. De onderzoekers melden het tussen neus en lippen door in hun publicatie over Senseo-koffie. Het risico op een hartaanval door de koffie neemt pas toe bij jarenlang gebruik in een . Als hij daarbij jarenlang ongeveer vijf koppen automatenkoffie per dag drinkt, stijgt het risico van 40 . Daarmee neemt de kans op hart- en vaatziekte.


Als hij jarenlang dan nog ongeveer koppen automatenkoffie per dag drinkt, stijgt het risico van naar procent. De Consumentenbond stelt dat een diabetespatiënt van jaar met een ongezonde leefstijl in principe al een risico van procent heeft om voor zijn 70e een hartinfarct te krijgen. Ook oploskoffie en ( automaten)koffie op basis van vloeibaar koffieconcentraat bevatten bijna geen hoeveelheden cafestol en kaweol.


Bij ongefilterde koffie zoals cafetièrekoffie (waarbij kokend water op de koffie wordt gegoten en via een metalen filter naar beneden wordt gedrukt), maar ook Griekse koffie en Turkse koffie . Mensen die drie koppen filter- of automatenkoffie per dag drinken, hebben procent minder kans op het krijgen van diabetes type 2. Er bestaat veel verwarring over de vraag welke voedingsmiddelen gezond zijn en welke niet. Hier volgt een lijst van voedingsmiddelen die in het algemeen erg ongezond zijn. Als je wilt afvallen en chronische ziekte wilt voorkomen, zou je niet veel van deze voedingsmiddelen moeten eten.


Nederlanders drinken gemiddeld kopjes koffie per dag. Het goede nieuws, koffie is niet ongezond. Hoe zit het met koffie en onze gezondheid? Martijn Katan, emeritus hoogleraar.


Voedingsleer aan de Vrije Universi- teit deed hier veel onderzoek naar. Maar hoe ongezond is dat precies? Ook oploskoffie en automatenkoffie op basis van instant koffie of vloeibaar koffieconcentraat bevatten bijna geen cafestol en kaweol.


Lekker bakkie koffie, even kijken of die Groene Vrouw nog wat leuks heeft geschreven. Jullie gaan me haten… Het is tijd voor een debat, en ik had jullie al beloofd waar we mee zouden beginnen: Koffie. Koffie is naast thee één van de meest gedronken dranken ter wereld.


Wie elke werkdag vijf kopjes automatenkoffie drinkt met milligram cafestol, verhoogt zijn cholesterolgehalte met twee procent. De kans op een hartkwaal stijgt hierdoor met procent. Bij een man van jaar zou dat de kans op een hartaanval binnen tien jaar vergroten van naar procent.


Kip is niet alleen gevaarlijk vanwege de salmonella, er kan. Vrouwen kunnen van veel koffie drinken trouwens kleinere borsten . Drie tot zes koppen filter- of automatenkoffie per dag beschermt tegen suikerziekte. Minstens drie koppen filter- of automatenkoffie per dag verlaagt het risico op diabetes type met meer dan procent.


Dertig tot veertig jaar geleden was het idee dat koffiedrinken ongezond zou zijn. Hoe koffie jouw gezondheid kan beïnvloeden. Alles over het zwarte goud.


Koffie wordt in de volksmond ook wel het zwarte goud en bakkie leut, pleur of troost genoemd. Reden genoeg om meer over koffie te weten te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts