maandag 22 december 2014

Huis koel houden zomer

Wanneer het buiten warm is, houden we het binnen liever koel. Investeer in een goede zonwering en houdt ramen en deuren overdag juist zoveel mogelijk gesloten. Op deze zomerse dagen wil je natuurlijk je huis koel houden.


Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft? Wij geven je handige tips om je hoofd en huis koel te houden.

De warmte buiten houden om je huis deze zomer heerlijk koel te houden ? Verlangen naar warme dagen doen we altijd. Maar als eenmaal daar: hoe krijg je het huis koel zonder airco? Met deze tips doorsta jij elke hittegolf. Het is eindelijk zomer en daar zijn wij heel erg blij mee! Je huis koel houden lijkt nu alleen wel een onmogelijke opgave.


Lees dan snel deze tips om je huis koel mogelijk te houden.

Zoveel spinnen zitten er . Bij gebrek aan luiken en zonneschermen is de beste manier om de zon buitenshuis te houden : ramen en gordijnen dichthouden. Wat te doen met hangkinderen als het thuis op een broeikas lijkt en het buiten ongezond warm toeven is? De zomer heeft weinig nadelen, maar het is wel vervelend als de hitte in huis blijft hangen. Je kan natuurlijk airconditioning installeren, maar wist je dat je je huis ook kan koelen met simpele oplossingen die vaak al eeuwen gebruikt worden? De beste ideeën zijn gebaseerd op het principe om de hitte uit . Hoe blijft u koel op warme dagen?


Bijvoorbeeld: let goed op waar u een ventilator neerzet. Anders maakt u het huis warmer in plaats van koeler. Welke invloed hebben warme dagen op ons energieverbruik?


In de zomer zet u geen verwarming aan. Zomerweer en heerlijk genieten van een terrasje tot in de late avonduren. De natte droom van heel wat liefhebbers van zomerweer die tevreden zijn met maxima rond graden.


Nadeel is wel dat je een stuk van deze warmte in je huis toelaat. Vooral de nachten kunnen daardoor een ware hel worden met .

In het ontwerp van je droomhuis kun je al rekening houden met een koel huis houden in en warme zomer. Je hebt geen airco in huis en het stikt er van de hitte. Huis koel houden op warme dagen? En het liefst zonder airco?


Nu de zomer volledig is losgebarsten, blijft de hitte makkelijk in je huis hangen. Hoe kan je tijdens deze warme zomerdagen je woning koel houden ? Houd liever meteen je huis fris bij zomerweer , want warmte uit huis krijgen, is een pak moeilijker. Draai met de zon mee en zorg dat . Een goed geïsoleerde woning blijft de beste manier om zowel hitte als koude buiten te houden. Je dak en je buitenmuren isoleren lukt natuurlijk niet in . Wij hebben de beste tips voor je verzameld om de warmte buiten te houden zodat je zorgeloos kunt genieten van het zomerweer! Om een appartement of huis zelfs tijdens hete zomers koel te houden , zijn twee dingen van cruciaal belang: isoleren en verluchten.


Let ook op voor direct zonlicht:. De warmte kruipt sneller dan je denkt je huis binnen. Dat is zeker niet altijd het geval.


Wat kan je doen om het binnen aangenaam fris te houden op de warmste zomerdagen? Buiten vallen de mussen van het dak, binnen zit je er lekker frisjes bij – met dank aan ons hitteplan houd jij deze zomer je hoofd en huis koel. Zorg allereerst dat de zon je huis zo min mogelijk verwarmt: schuif je zonneschermen omlaag of doe overdag de gordijnen dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts