donderdag 30 maart 2017

Hoeveel suikerklontjes zitten er in een glas bier

Gist zet suiker uit graan of vruchten om in alcohol. Zo ontstaat alcohol in alcoholhoudende dranken. Ik ben deze maand aan het experimenteren om toegevoegde suikers te bannen. Hoeveel calorieën leveren suikers en alcohol?


Maar nu met het weekend voor de boeg, vraag ik mij af hoe het zit met bier en wijn. Sommige websites zeggen dat bier meestal oké is, andere zeggen: kies voor (droge witte wijn) en dan wel uit Italië, Australië en Spanje, want . Als u hier een glaasje drinkt en daar een glaasje, kunt u zonder dat u er erg in hebt enorme hoeveelheden suiker binnen krijgen! Vitamines zijn heel kwetsbaar, in vers fruit zitten er theoretisch meer. Dat is een goede manier om geen tientallen calorieën per glas binnen te krijgen.


Ze zijn dus beter dan de traditionele gesuikerde dranken. Al zijn er zeker nadelen aan. En door die lightdranken te drinken, wordt uw hang naar suiker ook nog versterkt.


Veel zware bierdrinkers , houden er eetgewoonten op na die veel vet bevatten, wat hun zwaarlijvigheid verklaart, aldus de bierwebsite. Maar frisdranken zijn nog slechter: vier glazen frisdrank bevatten vier keer zoveel calorieën als vier glazen bier , zo wordt beweerd. In gram alcohol zitten kilocalorieën. Op het etiket is te lezen hoeveel alcohol in de drank zit. Alle alcoholische dranken leveren per standaardglas ongeveer promille alcohol in het bloed bij mannen en promille bij vrouwen.


Omdat er veel magnesium in een pintje zit helpt het ook nog eens tegen hartaandoeningen en nier- en galstenen. In bier zit verder weinig zout en ook weinig vet. Het bevat geen cholesterol.


Ook zitten er weinig foute suikers in de drank. Wie op de lijn let moet weten dat er in een glas bier kCal zitten. Alcohol is ongezond en bevat veel calorieën. Diabetes- bier bevat dan weer vrijwel geen suiker , maar wel alcohol.


Tussen gewoon, light en alcoholvrij bier zit er een verschil in de hoeveelheid calorieën. Zonder suiker kan men geen alcohol maken. Het is namelijk juist de suiker die tijdens het fermentatieproces wordt omgezet in alcohol en CO2.


Maar in hoeverre verdwijnt hiermee alle suiker ? En welke vormen van suiker zitten er precies in bier , wijn en sterke drank? Watvoor drankjes kun je het beste . Voor wie deze zomer toch in de cocktails wilt vliegen, somt The Daily Mail op hoeveel suiker er zit in je favoriete drank. Bier = nagenoeg geen suiker. Hetgeen ik graag zou willen weten in heel deze discussie is het equivalent van hoeveel klontjes suiker er in bepaalde bieren zitten.


Wetende dat er in een Coca- Cola (van 33cl) klontjes suiker zitten en in een Icetea (van 33cl) zelfs klontjes! Er zijn vele festiviteiten, strandfeesten, en andere zomerse attracties waar alcohol, vette voeding en snacks volop worden aangeboden. De hoeveelheid koolhydraten in een standaardglas alcoholhoudende drank kan variëren van ( whisky) tot gram (oud bruin bier ) Maar de hoeveelheid suikers in . Dat is bijvoorbeeld 1kilocalorieën in een glas bier en kilocalorieën in een glas rode wijn. Een cocktail, veelal vol suiker , dus ook calorieën, kan er tijdens een etentje al snel voor zorgen dat je ongemerkt een paar honderd extra calorieën nuttigt. Is Radler inderdaad zo onschuldig, of zitten er toch echt wat addertjes onder het gras?


De hoeveelheid calorieën is bijvoorbeeld afhankelijk van de verhouding tussen de citroenlimonade en het bier. Per glas van 2ml drink je dus bijna 1calorieën. In de blog van vandaag kijken we hoeveel calorieën er in verschillende soorten bier zitten , én wat dat betekent voor de plaats die het drankje in je voedingspatroon heeft!


Terwijl suiker , zoals alle koolhydraten, kcal per gram levert, scoort alcohol met kcal per gram toch nog wel een flink stukje hoger. Dat frisdrank en alcoholische drankjes niet zo goed voor ons zijn, hebben we begrepen maar heeft u eigenlijk wel in de gaten hoeveel suikerklontjes u naar binnen krijgt als u bijvoorbeeld een glas Gin Tonic of een biertje drinkt? Gemiddeld mag een vrouw gram suiker per dag eten . Sommige Radlers hebben een alcoholpercentage van , andere zijn helemaal alcoholvrij.


Een gram alcohol levert Kcal. Omdat er in Radler een stuk minder alcohol zit dan in een gewoon biertje , zou je verwachten dat er ook minder calorieën in zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts