donderdag 16 maart 2017

Italiaanse gerechten met vlees

Behalve de legendarische Florentijnse steak staan de Italianen niet bekend als grote vleeseters , tenminste niet in kwantiteit. Kwaliteit is wat anders. Solo Open Kitchen is je dagelijkse bron van inspiratie voor de bereiding van overheerlijke gerechten. Zodra we aan lasagne, tiramisu of pizza denken begint het watertanden onmiddellijk!


Dit artikel behoort tot de reeks over kookkunst. Bereidingstechnieken en benodigdheden.

Ingrediënten en soorten voedsel. Italiaans eten, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Van pasta en pizza tot tiramisu en melanzane. Lasagne, pizza, pasta of ovenschotel, maak je favoriet!


Pasta Carbonara met Chorizo . Een lekkere kombinatie met vlees en vis. Dat Italianen weten wat lekker is, blijkt uit dit heerlijke recept. Met stokbrood erbij hebt u aan deze soep een complete maaltijd.

Maar Italie biedt zoveel meer op culinair gebied. De Siciliaanse caponata zul je niet vinden in Veneto, waar je weer wel Risi e . Mail jouw foto van het gerecht en wie . Maar voor echte Italianen is pasta het voorgerecht - dat bovendien enkel met een vork gegeten wordt. Ervoor horen nog antipasti, oftewel aperitiefhapjes. Erna volgen vlees of vis. De vaak eenvoudig te bereiden gerechten zoals bijvoorbeeld spaghetti bolognese, pizza, aardappelsoep, romige risotto, of zoete panna cotta zijn ieders favoriet!


Vitello tonnato, een heerlijk voorgerecht op basis van vlees en tonijn. Pizza Iedereen kent pizza wel. Een deegbodem met daarop ingrediënten zoals tomaat, kaas, olijven, groenten en vlees of vis. Tegenwoordig wordt pizza overal op de wereld . Wat onze favorieten zijn?


Antipasti, primi piatti, secundi piatti, en dolci. De prima piatti is meestal een pasta gerecht. Het hoofdgerecht is de secundi piatti, wat meestal uit vlees of . Niet alleen pasta en pizza, maar ook antipasti, zuppe, stevige vleesgerechten en zonnige desserten.


Hoewel er talloze manieren zijn om lasagne te maken, de meeste populaire variant is de klassieker Lasagne alla Bolognese. Deze variant bestaat uit .

Ik heb soms van die dagen waar ik zin heb in een lekker stukje vlees. Vlees eet ik niet zo vaak, maar als ik het doe dan neem ik altijd een goed en kwalitatief stukje bij de slager hier in het dorp. Veel mensen denken dat biefstuk calorierijk is, maar eigenlijk is het rijk aan eiwitten waardoor het je langer een . Het is namelijk niet veel meer dan een goed stuk gegrild vlees , in plakjes gesneden en geserveerd met rucola, balsamicostroop en Parmezaanse kaas. De ham kan op deze manier een beetje aan het vlees “plakken”.


Uiteindelijk bakt dat een stuk fijner. Leg twee plakken ham met een kleine overlap naast elkaar op een plank of bord. Leg er blaadjes salie op. De salie maakt dit gerecht , dus liever iets meer salie dan minder, is onze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts