vrijdag 26 mei 2017

Magnetron stuk

De condensator van uw magnetron is onmisbaar omdat anders uw magnetron geen magnetrongolven kan maken. Als deze stuk is, hoeft u niet meteen de hele magnetron weg te gooien. U kunt de condensator zelf prima vervangen. Ik ben ineens verrast doordat van de combimagnetron de magnetron functie het niet meer doet. Voor de rest doet alles het nog goed.


Type magnetronsolo magnetroninhoud in liters24.

Ik heb een kapotte magnetron waarvan de 10A zekering is doorgebrand. Mijn magnetron is jaar oud en ik heb de reparatie overleefd. Als je alleen de diodes vervangt en de condensator blijkt toch stuk te zijn, kan je ook wederom de diodes gaan vervangen. De onderdelen in een magnetron die het vaakst kapot gaan zijn de hoogspanning-gelijkrichterdiode en de hoogspannings-buffercondensator. Op zich vrij eenvoudige reparaties, maar als je nog nooit een magnetron van binnen hebt gezien of weet hoe die diode en condensator eruit zien, toch wat lastig.


Snelle, vakkundige en betrouwbare monteurs komen tegen scherpe prijzen de magnetron reparatie bij u aan huis uitvoeren. Aan de binnenzijde van iedere magnetron zit een kartonnen plaatje. Hier lees je waar dit plaatje voor dient en wat je kunt doen als het plaatje kapot is.

De oven, (hete lucht), grill en binnenverlichting functioneren normaal echter. Plof zei de lamp en de stoppen sloegen door. Onze Delonghi MW3magnetron is aan het overlijden. Geheel uitgevoerd in RVS.


Eenvoudig schoon te maken. Hierbij wil ik een klacht melden over IKEA : Splinternieuwe keuken gekocht met combi magnetron na week combimagnetron stuk. Ik vrees wel dat je de magnetron hier en daar moet losschroeven om er bij te kunnen.


Goed opletten hoe en en ander vast zit, want zo moet ie dan ook weer in elkaar. Ja, en (wellicht ten overvloede) de stekker eruit voor je aan de slag gaat. Ik heb het zelf nog nooit een lampje in de magnetron hoeven . Je inbouw magnetron is stuk.


Een aantal stappen die je helpen bij het vervangen van jouw. Hij is niet per definitie stuk. Haal alles uit je magnetron , op je draaiplateau na (als dat er tenminste inzit) en zet een glas koud water erin. Zet hem op zijn hoogste stand.


Waarschijnlijk krijg je nu gewoon heet water zonder vonken. Als het toch gaat bliksemen, dan is het tijd voor een nieuwe, gelukkig zijn ze niet duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts