vrijdag 26 juni 2015

Glas steriliseren magnetron

Kost weinig water, weinig energie en weinig tijd. De magnetron werkt ook perfect! Pot afspoelen en met water aanhangend water twee minuten op vol vermogen. De stoom dood de bacteriën.


Hang de ring in de pot met de lip tussen het glas , de stoom ontsmet dan ook de ring. Ik doe ze minuten in de oven op 120 .

Zelfgemaakte confituur of chutney bewaar je in een gesteriliseerde bokaal. Geen idee hoe je een bokaal moet steriliseren ? Volg dan ons stappenplan. Schoonmaken en steriliseren van potten en flessen. Koken Kook de potten en de flessen in een grote pan. Het steriliseren van flessen dood bacteriën en anderen micro-organismen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.


Op dezelfde manier kun je babyflesjes en willekeurig welke andere pot van glas of hard plastic steriliseren. Zet de flessen en spenen in een schone magnetron of elektrische stomer.

Stock weckpotjes steriliseren. Tips om je weck-avontuur tot een succes te maken: – Kook de deksels en de rubberen ringen nooit mee omdat de lijm dan kan loslaten – Zorg ervoor dat je de potjes écht goed dichtdraait als je ze eenmaal gevuld hebt – Potjes waar een stukje glas uit ontbreekt zijn niét . Desinfecteren met de magnetron. Om te voorkomen dat de magnetron kapot gaat, kun je er bijv.


Om je jam, gelei, chutney en andere conserven goed te kunnen bewaren, heb je schone potten nodig. Voordat je jam- en weckpotten kunt gebruiken, moet je ze eerst steriliseren. Dit kun je op verschillende manieren doen.


Jampotten en weckpotten met glazen deksels, rubberen ringen en . Voedingswaren (en dan met name granen, rogge etc.) steriliseren. Kan dat het beste in een magnetron of snelkookpan? In een snelkookpan wordt een max temp bereikt van. Als je bijvoorbeeld een heel schoon glas met water vult, en in de magnetron aan de kook wil brengen, kan er ook iets misgaan. Dit proces doodt bacteriën en maakt thuis inblikken een veilige manier om te koken en voedsel te bewaren.


Glazen potten die speciaal vervaardigd voor de conservenindustrie kan worden gesterilis. Hoe steriliseer je potten en flessen? Als je lekkere limonadesiroop hebt gemaakt, of heerlijke eigengemaakte jam of chutney, dan wil je niet dat dat bederft omdat je pot of fles waarin je het bewaart niet goed is schoongemaakt.


In deze post vertel ik je over de tik die ik heb met glazen potten en flessen. Tot maanden moeten flessen en spenen na elk gebruik gesteriliseerd worden, dus ook wanneer meermaals per dag dezelfde flessen en spenen gebruikt worden.

Door te steriliseren worden bacteriën gedood. Reinig dan wel elke dag grondig de . Magnetronoven en sterilisatie van glaswerk. De eenvoudigste manier om een ​ ​ magnetron te steriliseren , ma. Ten eerste passen twee- en drie-liter blikjes slechts één voor één in de oven om te steriliseren , en sommige hoge capaciteiten kunnen helemaal niet in een kleine . Om producten langer te bewaren, bijvoorbeeld om jam te maken. Helaas, ik heb ze al weggeknikker al denk ik dat ze voor de magnetronproef wel zullen slagen.


Alleen is het niet handig om alleen de petrischalen in de magnetron te kwakken, voorheen deed ik dit namelijk met glazen potten ( voor de fruitvliegenkweek ) en heb hiermee mijn magnetron gesloopt. Wecken is het bewaren van levensmiddelen door deze luchtdicht af te sluiten in glazen potten of wel conserveren en vervolgens te steriliseren of te pasteuriseren. Dat is een methode met verhitting en snelle afkoeling. De ontdekker van het wecken is de vergeten Duitser Rudolf Rempel die zijn patent in . Een korte inspectie in de keuken leert dat de magnetron verhit tot 120°C en de oven tot 250°C.


Hoewel het instructieboekje van de magnetron vermeldt dat metalen. Instrumentarium moet voor sterilisatie verpakt worden in materiaal dat de sterilisatietemperatuur kan doorstaan, bijvoorbeeld glas of metaal. Dat kan in de afwasmachine op een heet programma.


Steriliseer vervolgens de potten en flessen. Laat ze tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek. De temperaturen variëren van 1tot 120° en de tijden van tot 40min (industrieel).


Ingeblikt voedsel wordt bvb. Je kan speciale bokalen kopen met een rubberen ring of beugelsluiting ( weckpotten), maar ook oude confituurpotjes recycleren. Je kan ook een grote pot water opzetten, en de bokalen hier een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts