donderdag 20 augustus 2015

Cooker energieverbruik

Quooker een energieverslinder? Bereken je besparing met de energievergelijker. Als het element verwarmt dan brandt er een klein rood lampje op de kraan.


Dat is omgerekend ongeveer evenveel energieverbruik als een spaarlamp die constant brandt. Hij neemt weinig ruimte in, ziet er mooi uit en je hebt direct heet water.

Je kunt je afvragen of dit nodig is. Waterink Keukenmakerij informeert je over energieverbruik , aanschafprijs, veiligheid en plaatsing bij keukenrenovatie. Als je meerdere keren per dag kleine hoeveelheden water (bijvoorbeeld één kopje) aftapt, dan is de kraan redelijk aantrekkelijk. Als je juist vaak een theepot vult en dus veel water gebruikt , dan kost de kraan duidelijk meer energie dan als je je water . Op het typeplaatje van de boiler staat het gevraagde vermogen, niet de energie die hij gebruikt. Vermogen in watt, tijd gaat doorgaans in uren of seconden.


Dat kan ook niet want dat is afhankelijk van de warmwatervraag. Je meter meet afgenomen energie en .

Hoe werkt dit in de praktijk? En heeft iemand er misschien ervaring mee? Ter vergelijking: een kleine keukenboiler gebruikt makkelijk watt. Hij is ook aangesloten op de gewone kraan. Als er warm water nodig is . Het lijkt een gewone kraan te zijn, maar het is in feite een waterreservoir, waar afhankelijk van het model drie of zeven liter water constant aan de kook moet worden gehouden.


Dat kost natuurlijk veel energie , ondanks het feit dat het reservoir goed is geïsoleerd. Zeker als u bedenkt dat het aan de kook . Zit daar geen gevaar voor het verbranden van je handen? Kost het niet erg veel energie ? Wat is de prijs van deze luxe?


Die zie je normaal natuurlijk niet, die staat onder het aanrechtblad in het keukenkastje. Ga je niet verbouwen en kun je leven met de wachttij dan help je het milieu het meest door koud water op te vangen terwijl je wacht, en dat later te gebruiken. Voorkom onnodig energieverbruik als je toch een close-in boiler neemt: sluit de close-in boiler aan op een tijdklok en verlaag de temperatuur van naar.


Re: Gasverbruik AGA cooker (omrekenen). Als antwoord op: Gasverbruik (Fred Daane). Wij troffen in ons huis een gasgestookte AGA- cooker aan en ons model zou gemiddeld : per week 4kWh verbruiken.

Een kokend water kraan is allang . Geweldig uitgebreide informatie over slowcookers. Ik mis bij de diverse cookers echter informatie over vergelijking in energieverbruik. Ik heb direct info toegevoegd over de . Toegevoegd na minuten: het heet een quooker, heb ik even gezocht, zie plaatje. C) was maar rond de 97°C.


Het scheelt mij ook nog eens energiekosten omdat ik een oude keramische kookplaat heb die energie vreet. De slow- cooker verbruikt heel wat minder energie. Smaken zijn veel intenser, vooral als je kruiden gebruikt.


Opeens heb je wel stoofpotje wat echt lekker is. Een tip: wil je je gerecht sneller klaar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts