dinsdag 11 augustus 2015

Vergunning aanvragen

Het loket voor de omgevingsvergunning en de watervergunning. Ik ben particulier en wil. Ik vertegenwoordig een bedrijf en wil.


Niet iedereen kan zomaar een beveiligingsorganisatie of recherchebureau beginnen. Hiervoor is een vergunning nodig. Justis verleent de vergunning namens de minister van Justitie en Veiligheid.


Deze staan in de Ministeriële regeling omgevingsrecht (Mor). Daarin staan ook de indieningsvereisten. Vergunning ( aanvragen ). Hoe behandelt de gemeente een aanvraag voor een omgevingsvergunning? Hoe vraag ik een omgevingsvergunning aan? Wanneer heb ik wel een vergunning nodig en wanneer niet?


Mijn buurman bouwt een nieuwe aanbouw. Omgevingsvergunning vervangt de stedenbouwkundige vergunning. Hier kunt u meteen de melding doorgeven of de aanvraag voor een vergunning indienen. De omgevingsvergunning voegt ruim vergunningen samen. Vaak volstaat daarom deze ene vergunning.


Maar soms heeft u nog een vergunning nodig die niet meegaat in de omgevingsvergunning. Een terras- of evenementenvergunning moet u bijvoorbeeld nog apart aanvragen. Voor uitgebreide aanvragen geldt een beslistermijn van weken.


Ook deze termijn kan eenmalig met weken verlengd worden. Bij deze procedure krijgt u de vergunning niet van rechtswege. De gemeente maakt een ontwerpbesluit over uw aanvraag.


Iedereen kan binnen weken zijn of haar mening (zienswijze ) . Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig hebt. Wilt u bouwen of verbouwen? Houd er rekening mee dat de gemeente tijd nodig heeft om uw aanvraag te beoordelen. Wie vroeger ging verbouwen, had verschillende vergunningen nodig. De vergunningen zijn samengevoegd tot vergunning : de omgevingsvergunning.


Hierdoor is de aanvraagprocedure makkelijker gemaakt. Afwijkende sluitingstijden horecabedrijf. Voor het organiseren van een evenement moet u een kennisgeving doen of een vergunning aanvragen. Geluidshinder ontheffing. Als u bouwlawaai, muziek of ander . Voor het gebruik van een economische douaneregeling is een vergunning vereist.


De Douane geeft de vergunning af. Een vergunning moet: schriftelijk worden aangevraagd op een aanvraagformulier, of. Wanneer blijkt dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, dan kunt u op dezelfde site een omgevingsvergunning aanvragen. Voor de regeling tijdelijke invoer kan . Soms heeft u geen omgevingsvergunning nodig voor de activiteit bouwen maar alleen voor de activiteit handelen in strijd met de ruimtelijke regels. Hiermee wordt vaak het bestemmingsplan . Wat kost een omgevingsvergunning?


Bijvoorbeeld als u uw monument wilt verbouwen, of een grote boom wilt omhakk. Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning moet u leges betalen. U ziet dan direct of u een vergunning moet aanvragen. Als particulier kunt u uw aanvraag online indienen met uw DigiD. U kunt het formulier ook downloaden en uitprinten (per post of aan de balie aanbieden, niet per mail).


Als bedrijf kunt u de aanvraag online indienen , . Dan hebt u een vergunning nodig. Openingstijden en contact Gemeentegids .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts