vrijdag 21 augustus 2015

Hoeveel klontjes suiker in witbrood

Hoeveel gram suiker zit er in een brood? Gemiddeld genomen weegt een boterham gram. Dus een snee brood bevat gemiddeld iets minder of meer dan gram suiker.


Ter vergelijking: een suikerklontje is ongeveer gram. Bruinbrood bevat over het algemeen iets minder suiker dan witbrood. Witbrood bevat de meeste snelle (Ferrari) suikers , maar liefst gram .

Dat is vijf keer zoveel suiker dan goed is. Maar wist je dat in onderstaande ook heel veel suiker zit? In een witbrood zitten al suikerklontjes. Hoe mee suiker wordt toegevoegd aan een product, hoe lekkerder het is en hoe meer we . Wij geven je graag het antwoord. Het meeste brood bevat per boterham maar 0-– gram suiker , dat van nature in het meel van het graan zit.


Producenten doen onvoldoende hun best om duidelijk te maken hoeveel suiker er in hun producten zitten. Misschien dacht je vanochtend gezond bezig te zijn met een pakje yoghurt-drink. Toch zitten er in dit kleine pakje al gauw tien suikerklontjes.

Of wat dacht je van een wit brood met Nutella, in een heel . Zo zorgt een klein beetje extra suiker voor een bruinere korst. Hij was ervan overtuigd dat je gezondheid verbetert door de juiste lichaamsbeweging en voedingspatroon. In de tijd dat Allinson leefde was witbrood populair onder de rijke . Pudding, vla en yoghurt met smaakjes vielen voor mij al onder de zoete desserts, al was het opvallend hoeveel suiker sommige daarvan bevatten, zelfs als ze als gezond worden aangeprezen. Wij kwamen een hoop producten tegen waarvan het veel mensen verbaast dat er geraffineerde suiker in een of . Koop dan yoghurt zonder toegevoegde suikers. Je kan zelf vers fruit toevoegen om je yoghurt smaak te geven.


Wist je dat de koolhydraten in wit brood de suikerspiegel sneller doen stijgen dan de koolhydraten in volkorenbrood? Een broodje aap is meestal moeilijk te ontrafelen. Dit broodje echter niet, reken maar mee hoeveel suikerklontjes er in een blikje cola zitten.


In Nederland eten we veel verschillende soorten brood: volkorenbroo bruinbrood of witbrood. Bij de soep of barbecue stokbroo. Wat is nou gezonder: bruin brood of wit brood ? Vaak denken we dat bruin brood beter is vanwege de hoeveelheid vezels die erin zouden zitten. Maar schijnt bedriegt: wit brood is soms gezónder dan bruin brood.


Brood wordt gemaakt van fijngemalen tarwekorrels, dat . Maar weet je ook hoeveel suiker je eigenlijk binnenspee. Wist je dat bruine boterham ongeveer een half suikerklontje aan koolhydraten bevat?

Daarmee heb ik het beleg nog niet meegeteld. Ja, wit brood wordt gemaakt van “tarwebloem”. Dit wordt verkregen door de tarwekorrel heel fijn te malen,waardoor er een wit poeder ontstaat. In dit poeder zitten dan ook bruine deeltjes (de zemelen).


De zemelen worden door middel van een zeef uit het witte poeder gehaald en er blijft dan tarwe-bloem over. Wit en volkorenbrood zijn even zwaar. De vezels die vrijkomen bij het bereiden van meel voor witbrood zijn nauwelijks geld waard (een zak met alleen maar vezels zijn voor een paar cent te koop). En ten slotte kost het ook nog eens extra werk om alle vezels er netjes af te halen.


Toch is witbrood stukken goedkoper, hoe . Zo werden er verschillende bloedtests gedaan en werd er gekeken naar bloeddruk, gewicht, darmbacteriën en het bloedsuikergehalte. Ook evalueerden ze de reactie van het lichaam op een toediening van suiker , de zogenaamde glycemische respons. Vooral op deze laatste meting lag de nadruk van de . Volkorenbrood is een bakproduct van volkorenmeel, melk of water, zout, gist, plantaardig vet, boter of margarine en eventueel suiker. Ontbrekend: klontjes Zit er in speltbrood meer suiker dan in tarwebrood?


Er zijn strikte regels . Sinds enige tijd eet ik speltbrood. Een kennis vertelde dat het minder gezond is dan je denkt. Het ging over de hoeveelheid suiker , die aanzienlijk groter zou zijn dan in tarwebrood. Dit is voor mij belangrijk om te weten omdat ik diabetes heb. Deze brochure is bestemd voor personen met diabetes mellitus ( suikerziekte ), voornamelijk voor patiënten die insuline.


Het is dus belangrijk dat de hoeveelheid insuline en de hoeveel - heid koolhydraten met elkaar in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts