dinsdag 18 augustus 2015

Merkteken verzilverd

Een verzilverd voorwerp is vaak wel magnetisch. Het metaal dat verzilverd is is vaak ijzer. In sommige gevallen wordt nikkel ook verzilverd. Nikkel is een materiaal dat niet magnetisch is.


In dit geval werkt de magneet dus niet. Om zeker te zijn dat een voorwerk van zilver is kun je kijken of er een merkteken. Zilver bestek en andere zilveren voorwerpen zijn te herkennen aan de keurtekens. Deze zijn er in gestempeld. Bekijk HIER hoe de keuren eruit zien.


Bij bestekken met merkteken ARG…AMZ. Heb zelf een bestek , en om correct te zijn, bij verkoop, zet ik verzilverd , ondanks dat ik vele te koop zien . Nee er zijn geen officiële merkteken voor zwaar verzilverd , de fabrikanten kunnen door een getal achter de merknaam aangeven hoeveel zilver ze hebben gebruikt voor het verzilveren van lepels en vorken. Het ontbreken van een ijkmerk of een getal betekent niet dat je niet met puur zilver of zwaar . Dit is een imitatie van zilver en is een verzilverd onedel metaal.


Een kleine cursus zilver , verzilverd en “hotelzilver”. In onze (web)winkel vindt u onder andere zilveren gebruiks- en siervoorwerpen. Maar ook verzilverde artikelen.


En ook de term “hotelzilver” treft u aan… Enige uitleg om de begrippenkennis te vergroten. Zilver : Zilver is een scheikundig element (Ag. = Argentum) en een . Ik heb een tijdje een armband die op zilver lijkt maar hij heeft geen ingegraveerd merkteken. Merkteken kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs.


Hoe kan ik (scheikundig)testen of hij. Het aantonen van zilver Zilver is een glanzen niet magnetisch, zacht buigbaar metaal. Voorwerpen van zilver worden na verloop van tijd donker door reactie met zwavel uit de lucht. Door de grote waarde van zilver , vooral oudere zilveren munten maar ook andere zilveren producten is er nepzilver op de markt. Het bestaat uit een legering van koper, nikkel en zink.


Het wordt het veel gebruikt als basismateriaal van verzilverde voorwerpen en bestek. Initiatiecursus in het kader van de tentoonstelling. Als we het over antiquiteiten hebben, blijft zilver dikwijls een onder- werp voor ingewijden. Veel mensen vinden het prachtig , maar . In het kleine rechthoekige blokje staan de merktekens waaraan het waarborg instituut zélf en het jaar van keuring te herkennen is. Op mijn oude verzilverde Gero bestek staan diverse tekens.


Pas als je het bij bv Drijfhout laat smelten kom je er echt achter wat je precies hebt gekocht en zoiets is enkel rendabel met een flinke voorraad zilver. Prima staat, merkteken Christofle en zilverstempel aanwezig. Een waarborginstelling keurt elk sieraad van gou zilver of platina voor verkoop op het gehalte edelmetaal. Voldoet het artikel aan de wettelijke eisen?


Dan stempelt de waarborginstelling er een keurmerk in. Het gehaltemerk geeft aan hoeveel gou zilver of platina in het artikel zit. Kruisbeeld op sokkel uit de 18de eeuw, geen merkteken , zilverplaat met houten kern, hoogte cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts