vrijdag 28 juli 2017

Oud linnen op rol

Divers antiek, handgeweven linnen op rol. Breedte varieert van tot cm. Prijs varieert van €tot €per meter. Prijzen van het linnen op de foto €per meter. Vind oud linnen op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel.

En het is dan ook voor te stellen dat de huisvrouwen vroeger zuinig waren op hun rollen linnen. De rollen werden vaak kunstig opgerold bewaard in het kabinet en als er wat nieuws nodig was (nadat het oude goed eerst veelvuldig was versteld) mocht er een nieuw stukje van een rol gebruikt worden. Prachtige oude handgemaakte set oude buffelhoorn knoopjes. De knoopjes zijn afkomstig uit de.


Schittende oude linnen meelzak met blauw ingewoven bies en bedrukt met tekst. Was waarschijnlijk als loper op . Wij hebben helaas geen artikelen gevonden die aan uw selectie voldoen. Wij krijgen regelmatig nieuwe brocante artikelen in ons assortiment.


U kunt het gerust later nog eens proberen of probeer een andere beschrijving.

Zeer mooie, vlekloze rol linnen. U KUNT EEN BOD UITBRENGEN OP DIT ARTIKEL. No customer comments for the moment. Linnen stoffen in diverse soorten en kleuren. De breedte van de stof is meter.


Delfstoíelzjke zelfstandigheden. Oudtijds gebruikte men enkele, en soms een aantal uit looden. This Pin was discovered by Jo Wiggers. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Gemaakt van 1 grof shabby naturel kleurig linnen. Mag niet in de droogkast. Stof krimpt bij de eerste wasbeurt. Indien je de rest koopt krijg je korting op deze stof.


De korting wordt verrekend bij het afrekenen van je bestelling. In het begin voornamelijk met antiek linnen : dit varieerde van handgeweven boeren linnen op rol tot mooie (damasten) tafelkleden met veel handwerk. De collectie breidde ik uit met oude landelijke woonaccessoires, zoals krukken, broodplanken, houten bakken, maar ook kristallen glazen en karaffen” . Zowel de textielvezel als het uiteindelijke textiel wordt aangeduid als linnen.


Na het trekken (oogsten) wordt het vlas gedroogd.

Daarna volgen de volgende behandelingen: Roten en keren: Vroeger werd het vlas eerst op . Bij ons vind je landelijke. Van prachtige handgemaakte tafelkleden, bedlakens, theedoeken tot meelzakken en grof handgeweven linnen op rol. Alles is van zeer goede .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts