dinsdag 18 juli 2017

Champagnehuizen reims

De parels waar je echt voor gekomen bent, torenen niet hoog boven de stad uit, maar zitten daarentegen diep onder de grond: champagne. Alleen de bubbels die in deze streek worden gebrouwen mogen . Champagnes Pommery: In mijn persoonlijke Top mooiste champagnekelders - Bekijk 1. Champagnehuizen in de Champagnestreek bezoeken, boek Tours en Proeverijen gratis online en betaal bij het Champagnehuis. Reims , Frankrijk, op TripAdvisor.


Populaire Champagnehuizen.

Een bekend groot Champagnehuis gevestigd in de mooie stad Reims. Ken de champagne niet maar de tour had goede reviews op Tripadvisor. Kelders meter onder de grond met veel kunst in de kelders. De Champagnekelders in de stad behoren inmiddels tot het stedelijk erfgoed.


Een traditioneel bezoek duurt ongeveer één uur en begint, zoals meestal het geval is, met een korte film over de rijke geschiedenis van het champagnehuis en over de ambacht van champagne maken. Route touristique champagne - routes . Natuurlijk wordt er van u verwacht dat u ter plaatse ook champagne koopt, maar zelfs als u dat niet doet zal men vriendelijk blijven. Daartegenover vragen de grote champagnehuizen allemaal entreegeld.


De eerste bestemming die wij aandoen is Reims.

De stad in de Champagnestreek die je samen met Epernay echt gezien moet hebben. De crème de la crème van de bekende Champagnes en Champagnehuizen vind je hier. Mijn (veel te grote) roze koffer rol ik richting onze hotelkamer in het Grand Hotel . Na het bezoek aan Mercier gaat u met een heel ander gevoel over de Avenue de Champagne lopen… Het besef dat er miljoenen flessen champagne enkele meters onder je liggen doet wat met een mens!


Goedkope overnachtingen kan je zoeken via de hotelsite Trivago. Die leiden tot champagnes met structuur en karakter. Niet alleen zijn deze koekjes lekker om te proeven, ze passen ook perfect bij een glas champagne. Veel grote champagnehuizen in prachtige panden zitten daar naast elkaar.


De steek is eigenlijk te koud om goede wijnen te maken, druiven hebben immers zon nodig. Deze hallen herbergen een dagelijkse markt, met groenten, vis, . Ieder van deze steden heeft vanouds een eigen stijl of type champagne geproduceerd. De champagnehuizen verwerkten in de tijd dat de druiven nog niet zo snel konden worden verwerkt de druiven uit de naaste omgeving. Bezoekersgids - Stap Voorbeeld van een weekendje Champagne. In de meer zuidelijke regio vind je onder andere Troyes en Langres.


Hoewel de zuidelijke omgeving minder bekend is, zal deze je ook zeker en vast kunnen bekoren. Maar waar je natuurlijk echt voor komt in deze streek, is de champagne !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts