maandag 31 juli 2017

Schakenbosch azc

Ook zijn drie locaties in beeld voor tijdelijke, nog te bouwen, woonruimten voor asielzoekers met verblijfsvergunning. Dat blijkt uit onderzoek van het college. Dit heeft wethouder Floor Kist (GroenLinks) dinsdagavond aan het begin van de raadsvergadering medegedeeld.


Later kan dat worden uitgebreid naar maximaal 4plekken. Dit bleek uit het debat in de commissie van algemene zaken op dinsdag december.

Dertien insprekers hebben zich gemeld waarvan het merendeel lovende woorden uit over de wijze waarop het gemeentebestuur de weg naar de . BW gaat nu onderzoeken hoe moet worden omgegaan met het verzoek om 8asielzoekers te plaatsen voor maximaal jaar in dit . Er is geen draagvlak voor een AZC met doorgroei naar 4asielzoekers. Tijdens de behandeling in de Raad hield GBLV haar rug recht en heeft het geluid van de buurt . Uit het haalbaarheidsonderzoek naar mogelijke vestigingslocaties voor een azc blijkt dat. Het college stelt vast dat, gezien de informatiebijeenkomsten en ingekomen berichten, er bij . Het COA, het Centraal orgaan opvang asielzoekers, heeft de gemeente 217. Met het bedrag zijn vrijwel alle kosten die de gemeente maakte voor communicatie, .

Dat was de eerste reactie van fractievoorzitter Astrid van Eekelen op het nieuws dat het COA voorlopig afziet van de bouw van een asielzoekerscentrum op deze locatie. Wij vonden al langer dat de gemeente moest aandringen op . Bij deze bijeenkomst van de gemeente waren ook vertegenwoordigers van het COA en de politie . Komst AZC definitief van de baan. Aanleiding is de daling. Aan de Montessorischool voor het klaar staan om les te geven aan de kinderen die in het AZC. Omdat de verwachte toestroom van vluchtelingen is afgenomen is het Asielzoekerscentrum in.


Het CDA staat voor het helpen van mensen in . Klein azc is wel welkom. Een meerderheid van de gemeenteraad gaat akkoord met de komst van een klein azielzoekerscentrum ( azc ). Daar zouden 2tot 4mensen onderdak kunnen vinden. Er moet echter ook gekeken worden naar . Schakenbosch een jdelijk thuis zouden krijgen.


Een beslissing met het hart en met het hoofd”, aldus Stefan van de Griendt, fractievoorzitter van D66. We nemen 4vluchtelingen op, waarbij we ingroeien vanaf 200. Een sterke gemeente als Leidschendam-Voorburg met . Het feit dat hier een gebouw door de eigenaar wordt aangeboden betekent niet dat dit de enige optie is.

De PvdA vindt dat daarom eerst goed onderzocht moet . Vooral het gebrek aan communicatie zit de inwoners dwars, zo werd gisteravond wederom duidelijk. De gemeente moet terug naar de . De commissie stemt hiermee in. Circa 2geïnteresseerde omwonenden hebben de bijeenkomst bezocht. Duizenden asielzoekers zullen hierdoor de winkelcentra en bepaalde wijken gaan bezoeken.


Dit laatste blijkt uit een belangrijk detail, namelijk dat nu ook de vereiste vergunning is ingetrokken. Inmiddels heb ik van de gemeente bericht gekregen dat de omgevingsvergunning is ingetrokken”, zegt advocaat . In de omstreden mails waarschuwt de Voorburger (76) dat . COA op het raadsbesluit ruimte te willen maken voor een AZC voor 2en later 4asielzoekers. Daarvoor in het AZC , waar hij nog graag vrienden opzoekt.


Borza uit Kenia verblijft op Prisma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts