woensdag 7 februari 2018

Huis koelen met water

Stel nu dat je telkens je bad laat vollopen, . Op deze manier moet het volgens mij mogelijk zijn een aangenaam binnenklimaat te krijgen als de mussen dood van het dak . De zomer is definitief aangebroken en dat betekend dat je je huis weer kan gaan koelen met het bronwater vanuit de Vitens bron. Op de verschillende bijeenkomsten de afgelopen maanden bleek dat lang niet iedereen zich bewust is van de redenen en de kosten van het koelen. Een goede oplossing voor ons klimaat.


Beheers je klimaat met een mobiele airco.

Met een mobiele airco kun je iedere ruimte op de gewenste koele temperatuur brengen. Steeds meer radiatorfabrikanten brengen radiatoren op de markt die zowel kunnen verwarmen als koelen. Hiermee is het eenvoudig om op warme zomerdagen toch een verfrissende koelte in huis te houden. Maar welke mogelijkheden zijn er? Via de aanvoerleiding (1) van het koudenet stroomt koud water naar de koude-installatie.


Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur in huis enkele graden te laten dalen ten opzichte van . Er ontstaat namelijk een plasje water rondom de flessen, en je wilt niet verrast worden door opgekruld laminaat! Op die manier koelt je lichaam (voor een tijdje) af. Het kost even wat moeite,.

Zout verlaagt de temperatuur waarop het water bevriest, waardoor het ijs heel erg koud wordt. Ik kan niets tot weinig vinden over koeling van een solar passief huis met een eventueel aanwezige regenwater voorraad. Je kunt het water in de flessen elke nacht opnieuw laten . Wat aannames: passief solar huis met thermische massa, (bij)verwarming met vloerverwarming, regenwateropvang onder de grond.


Redenering: vv circuit water door de ondergrondse . Zo kun je een huis niet altijd koelen door middel van radiatoren en heb je daarvoor aangepaste radiatoren of vloerverwarming voor nodig. Spring naar Aanpassing nodig in huis of aan de warmtepomp? Met een lucht- water of lucht-lucht warmtepomp heb je vaak een extra module nodig die het mogelijk maakt dat de . Hierdoor ga je zweten en zoals jullie weten, koelt zweet je lichaam af. Drink veel water – misschien overbodig om te vermelden, maar wilde het tóch even kwijt. Koffie, thee en alcohol drogen je lichaam uit terwijl je juist gehydrateerd moet blijven tijdens deze warme dagen.


Probeer deze dranken dus . Daarom tips om uw huis koel te houden. Aan de slag met uw persoonlijk hitteplan dus. Verkoeling in huis tijdens tropische temperaturen, zalig, maar het is niet zo gemakkelijk om ons ecologisch bewustzijn met een heerlijk gekoeld binnenklimaat te rijmen. Bij normale temperaturen is het goed om liter water per dag te drinken voor een volwassen persoon. Sluit de gordijnen of lamellen van ramen om uw huis koel te houden.


Ventilator, water en ijsblokjes.

Is het toch moeilijk om je slaapkamer fris te krijgen ? Laat dan een uurtje voor je in bed duikt een ventilator draaien. Zet er een teiltje koud water met extra ijsblokjes voor, zo koelt de ruimte nog net iets sneller af. Valt eenmaal de avond in dan gebruik je de ventilator binnen.


Helaas zal die niets anders doen dan de warme lucht rondpompen. Weliswaar wordt deze wel iets afgekoel echt effectief wordt het als je flessen met bevroren water vlak voor de ventilator zet. Hierdoor koelt de lucht sterk af en voelt het frisser aan in huis. Hoewel we zuinig proberen om te gaan met water , hebben we in een zomer zoals . Dit kan op verschillende manieren: Via de vloerverwarming: het koel water loopt door de leidingen in de vloer en zo verlaagt de kamertemperatuur een aantal graden, de koelte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts