dinsdag 13 februari 2018

Kasteel duivenvoorde geschiedenis

Deze werd later het middelpunt van een groter middeleeuws kasteel, omdat het complex steeds verder uitgebreid werd met gebouwen, die tegen de donjon werden aangebouwd. Acht eeuwen bewonersgeschiedenis. Het landgoed en kasteel zijn namelijk altijd in familiebezit gebleven.


Duivenvoorde kent een bijzondere bewonersgeschiedenis. Lees hier meer over de historie van het .

Midden in de Randstad is de drukte van de stad ver weg. Bouwgeschiedenis : Gebouwd in het midden van de 13e eeuw. De toren werd omringd door een. Zelfs nadat in de Franse tijd.


Lees meer over dit bijzondere kasteel. Naast een uitgebreide geschiedenis van het landgoe komen de collecties die het huis herbergt in woord en beeld . Het kasteel is omgeven door . De historische interieurs ademen nog .

Vol geschiedenis over Nederland en Oranje, maar uiteraard ook met veel mooie natuur. Erg bijzonder is dat het kasteel nooit verkocht is. Het is steeds doorgegeven van generatie op generatie.


Dit gebeurt in Nederland niet zo vaak meer. Hieronder zie je de eigenaren . Bewoners, landgoe kasteel , interieur en collectie. Softcover met flappen, (Oorspronkelijke nieuwprijs = 2euro), (ZEER) GOED EXEMPLAAR. De natuur geeft het kasteel in ieder seizoen een ander prachtig en betoverend aanzien.


Aan de hand van diverse kasteelkamers, voorwerpen, verhalen en werkvormen ervaren kinderen en hun (groot)ouders de bijzondere geschiedenis van dit . Zij woont er, en beheert tegelijkertijd. Topadvocaat Oscar Hammerstein geniet iedere dag van zijn huis met vier eeuwen geschiedenis in de Gouden Bocht in Amsterdam. Tussen Voorschoten en Leidschendam vindt men dit schitterende kasteel. Al ver voordat de term catering bestond werden er in dit kasteel geweldige feesten en diners gegeven. In de 21e eeuw is het gelukkig nog steeds mogelijk om dat gevoel mee te maken!


Dit schitterende kasteel heeft een zeldzame lange geschiedenis. Het zijn vensters op vijf eeuwen adellijke cultuurgeschiedenis.

In het hart: een 13de-eeuws kasteel dat altijd in familiebezit is gebleven – al acht eeuwen lang. Ook nu wordt het kasteel nog bewoond. De bewonersgeschiedenis is tastbaar, . Binnen lijkt het alsof de bewoners even buiten zijn voor een wandeling. De vertrekken zijn ingericht alsof ze nog steeds bewoond worden.


Een rondleiding voert langs sfeervolle vertrekken, waaronder de bibliotheek, een kabinet met goudleerbehang, . Provincie Zuid-Holland uitgeroepen tot het themajaar Leve het Landgoed. Het Provinciaal Historisch Centrum heeft daarom ruim aandacht besteed aan de Zuid-Hollandse landgoederen en . In het begin was het een vierkanten donjon, compleet met gracht en ophaalbrug waar al snel een schildmuur aan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts