vrijdag 25 maart 2016

Arabisch brood kopen

Rond zacht platbrood uit het Midden-Oosten, gegeten bij de mezze, bij hummus, tabouleh. Je gebruikt dit flatbread om eten te pakken. Je koopt het bij Turkse en Marokkaanse winkels. Ik zou het graag vaker maken, want vind het een heerlijke maaltijd.


Kan het tot nu toe niet echt vinden. Het is iets een platte, ronde of ovale, en variabel in grootte. Nu ook voor thuis uit een pakje van de Turkse winkel. Pakje van vijf dunne ronde broodjes bij de Turkse winkel. De broden worden gebakken in een speciale vlamtunneloven en smaken heerlijk.


Rozenwater kun je bij de Turkse of Marokkaanse winkel kopen. Selderijzout is gewoon te koop in de supermarkt,bij de . Lekker kruidig brood van de plaat,gemaakt met verse gist, waarschijnlijk wel te vervangen door de droge variant. De lekkerste Midden-Oosterse recepten met couscous, bulgur , filodeeg, veel groente. Natuurlijk gemaakt met heerlijke specerijen.


Ik ben al bij de Turkse supermarkt bij het Frans Leharplein geweest (Ehv), maar ben vergeten ernaar te vragen, dus dat ga ik iig proberen. Nathalie heb ik al een link hiernaar gestuurd en als ik dat . Dat scheelt nogal per land geloof ik, in Tunesië eten ze met name stokbrood en brood wat in een pan wordt gebakken, maar dat is niet zo heel dun zoals roti ofzo. En Marokkaans brood (wat je bij bakkerijen kan kopen ) is weer heel anders. Platbrood is een heel dun, flexibel brood wat oorspronkelijk uit Armenië schijnt te komen maar veel meer landen kennen deze broodsoort. Het is een van de makkelijkste broden om te maken en een . Khubz is een niet perse rond platbrood dat traditioneel in de tannūr (tandoor) gebakken wordt.


De tandoor is een oven die meestal met het Indiaas continent wordt geassocieer maar die ook gebruikt wordt in andere delen van Azië, zelfs in de Kaukasus. Een khubz is gewoonlijk centimeter in doorsnee, . Geïnspireerd door het prachtige, flinterdunne tafelkleed brood (markouk), het platbrood van de saj en de mooie, opbollende pitabroodjes, hebben wij eenvoudig makkelijk brooddeeg gemaakt dat we bereiden bakken op. Ga niet frummelen met tortilla's of ander plat brood. Dat is gewoon niet hetzelfde.


Oorspronkelijk komt dit uit Armenië. Het is te vergelijken met een Turkse pide en in. Arabisch flatbread en pitabrood ! Wil je wat goebz ( brood ) kopen , dan kun je in eerste instantie naar de magbaza (bakker(swinkel)) gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts