maandag 27 april 2015

Speculaas recept

Lekker voor bij de koffie of (sint)feestje! Klassieke speculaasbrokken. Zelfgemaakte speculaas met amandelsnippers. Heerlijke koekjes, en met Sinterklaas kunnen ze niet ontbreken!


Verwarm de oven voor op 1ºC.

Maak een kuiltje in de bloem en voeg de boter, bakpoeder, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, nootmuskaat en kruidnagelpoeder naar smaak toe en schenk de warme melk erbij. Meng tot een soepel deeg en laat circa minuten opstijven . Op zoek naar het lekkerste huisgemaakte speculaas recept ? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag! Tijd dus voor een lekker recept waarmee je zelf aan de slag kan: speculaasbrokken.


Nog een leuke bijkomstigheid: het huis ruikt heerlijk bij het maken van deze speculaasbrokken. Alleen daarvoor zou je nu gelijk de keuken induiken!

Zelf speculaas maken is leuk om samen met je kinderen te maken voor Sinterklaas. Dit makkelijke en lekkere recept is van de Belgische chef Piet Huysentruyt. Ook zonder plank kunt u speculaasjes maken.


Rol het deeg gewoon uit op een bebloemd oppervlak en snijd het in rechthoeken. Druk desgewenst wat amandelschaafsel in de onderkant. Klop de vorm leeg op tafel en leg de koekjes met een pannenkoekenmes voorzichtig op een beboterde bakplaat.


Behalve in Nederland is speculaas erg populair in België (vaak onder naam speculoos ) en in het Duitse Westfalen en Rijnland. Leuk om te maken met de kinderen! Dan ben je hier aan het juiste adres. Een van de 5lekkere Dr.


We delen de lekkerste recepten. Wat dacht je van een speculaastrifle? De Banketbakker – Cees Holtkamp. Bekijk speculaas recepten of andere recepten van de beste food bloggers. Deze typisch Nederlandse koekjes zijn lekker knapperig en krijgen hun kruidige smaak.


Zet de boter een uur op voorhand uit de ijskast zodat ze kneedbaar is.

Meng alle ingrediënten met de boter en meng stevig met een lepel of je mag ook kneden. Doe het deeg in cellofaanpapier en leg het een nachtje in de koelkast. Soms heb je van die dingen waarvan het je leuk lijkt om het eens helemaal zelf te maken.


Dat had ik met dit recept. Ik ben dol op speculaas en helemaal de gevulde variant. Ik vind het wel belangrijk dat de . Hoe een speculaasplank te gebruiken.


Genoeg van de gewone pepernoten en schuimpjes? Hier wat inspiratie voor last minute bakwerk! En onmisbaar op pakjesavond. Klik hier voor het complete recept.


Speculaastaart met peer en salted caramel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts