woensdag 22 november 2017

Rauwe broccoli giftig

Sla en komkommer zul je waarschijnlijk niet snel koken. Paprika, bietjes, ui en broccoli kun je ook het beste rauw eten: dan bevatten ze de meeste voedingsstoffen. Koolsoorten en spruitjes mogen rauw , maar zijn wel lastig te verteren. Ook champignons en andere paddenstoelen kun je . Deze groenten bevatten bevatten kleine hoeveelheden stoffen die giftig zijn en die geneutraliseerd worden door ze te koken.


Rauw blijven alle voedingsbestanddelen bewaar maar rauwe broccoli is moeilijk verteerbaar.

Beschermt broccoli tegen kanker? Van bepaalde bioactieve stoffen in broccoli (en andere koolsoorten), zoals foliumzuur, indol-3- carbinol en sulforafaan, is in laboratoriumstudies aangetoond dat ze de . Er zitten in paprika, bietjes en in broccoli echter nog enkele krachtige antioxidanten die op die manier ook kapot gaan. Daarom kun je die groentes beter rauw eten. Datzelfde geldt trouwens voor uien, maar die zijn dan weer lastiger te verteren.


Net als bij kool kun je daar klachten als een opgeblazen gevoel en maagpijn . Maar het is niet alleen de smaak die broccoli zo populair maakt, het is met name ook zijn gezondheids- imago. Broccoli is een groente die rauw geweldig smaakt. We kunnen snackgroenten eten en groentensmoothies drinken.

Alhoewel sommigen het heerlijk vinden om op een rauwe broccolisteel te knauwen, is dit geen ideale snackgroente zoals komkommer, tomaat en radijs. Deze stof zou helpen in de strijd tegen kanker, en daarnaast ook maagzweren tegengaan. Een portie rauwe broccoli bevat meer sulforafaan dan de gekookte variant, omdat hitte een bepaald enzym in de groente . Diëtiste Dawn Jackson uit Chicago adviseert ze rauw te eten, bijvoorbeeld geraspt door salade. Verhitting deactiveert het myrosinase, een enzym dat de lever helpt met ontgiften en maagzweren voorkomt. Eet de rauwe roosjes bijvoorbeeld bij een pittige hoummous.


Gekookt echter, geeft het . Je kunt broccoli op verschillende manier klaarmaken: koken, stomen, wokken, blancheren en je kunt broccoli ook rauw eten. Vaak wordt de stronk weggegooid maar die kun je prima mee koken. Let wel op: de stronk moet iets langer koken dan de roosjes. Een lijstje met bereidingstijden . Maakt het uit hoe je de broccoli klaarmaakt? Als een groente gekookt is, worden de voedingsstoffen beter opgenomen door ons lichaam.


Iets dat we rauw eten, daaruit halen we niet alle voedingsstoffen. Je moet ook koken in een minimum aan water, liefst zo kort mogelijk. Vooral het water is slecht voor de . Ook kan broccoli darmgas creëren dat . Niet elk groentje kán rauw gegeten worden, omdat ze hele kleine hoeveelheden giftige stofjes bevatten die geneutraliseerd worden tijdens het koken.

Dan zijn ook deze stukjes net zo gaar als de roosjes. Eet iedere dag broccoli ,het is niet alleen lekker maar het levert voor je lichaam zoveel goede gezonde voordelen op dat je eigenlijk gewoonweg broccoli dagelijks zou moeten eten al gebruik ik dat woord . Kortobroccoli bevat sulforafaan dat helpt om de cellen goed te laten functioneren en werkt dus preventief tegen kanker. Groente staat in de Schijf van Vijf. Was groente altijd grondig onder stromend water om vuil. In onze artikelen bevelen we vaak voedingsmiddelen aan die relatief veel oxalaten bevatten, zoals rauwe cacao, noten, bessen, peterselie en spinazie.


Sommige lezers vroegen zich af of het wel verstandig is om zoveel oxaalrijke voedingsmiddelen te eten, want een te hoge consumptie van oxalaten kan . Boerenkool is al een paar jaar hip. En dan hebben we het niet over de stamppot- variant met rookworst, maar de rauwe boerenkool in salades en smoothies. Het bevat veel vitamine .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts