woensdag 15 november 2017

Jan schoonhoven tentoonstelling

In de tentoonstelling is de artistieke ontwikkeling van de kunstenaar te volgen in de context van zijn tijd en in relatie tot zijn internationale geestverwanten. Schoonhoven geeft de essentie van de . Met zijn tekeningen en abstracte witte reliëfs heeft hij een volstrekt uniek oeuvre vervaardigd. Kraakhelder wit dat met bakken over je heen dendert. De tekeningen en vooral de reliëfs van de Delftse kunstenaar hebben een overdaad aan wit: opgebouwd uit karton en papier maché waar overheen de .

Museum Prinsenhof Delft. Als lid van invloedrijke bewegingen als de Nul-groep (gelieerd aan Zero) behoort hij in de jaren zestig tot de . Het arrangement omvat een rondleiding door de tentoonstelling De werkelijkheid van Jan . De tentoonstelling De werkelijkheid van Jan . Hij behoort in de jaren tot de Nulgroep. Bekijk volledige profiel . Zodoende is het werk neutraal wit en sereen.

For the first time, this monograph places Jan. De film Alles is Licht – Jan Henderikse zal getoond worden van 15. De stad was een grote inspiratiebron voor de kunstenaar. Deze uitgebreide expositie toont niet eerder geëxposeerde . Een van de getoonde kunstwerken had bijna niet meer bestaan.


Daar hing het ruim dertig jaar. Het grote linoleum kunstwerk is tijdelijk te bewonderen in de. Waarom was hij belangrijk in de recente Nederlandse kunstgeschiedenis?


Wat voor inspiratie kan zijn werk bieden voor een fotograaf prinsenhof-delft. Vrijdag december, 17:00. Preview, rondleiding door de curatoren, vrije toegang. Ik had hier en daar al wel wat van hem gezien en over hem gelezen maar echt vat op zijn werk had ik niet gekregen.


Deze dubbele tentoonstelling kun je makkelijk op een dag bereizen. In Schiedam zijn er liefst drie verdiepingen aan hem gewij met achtereenvolgend experimenteel werk uit zijn beginperiode, het werk waar hij mee beroemd werd en een . Geen joekels van museumzalen, maar kleine intieme ruimten die als hoofdstukken het tentoonstellingsverhaal prachtig opdelen. Er zijn weinig kunstenaars wiens zoektocht beter en boeiender te volgen is, met als kers op de taart .

Ter gelegenheid daarvan is ook een boek uitgebracht, waar IO-collega Sylvia Pont een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd. Altijd bleef hij in de schaduw van de kunstenaar. De man van wit, geometrische abstractie en het reliëf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts