donderdag 18 februari 2016

Waterhoen geluid 's nachts

Opvallend is zijn rode snavel met gele punt. Tijdens het zwemmen of lopen is zijn staart omhoog gericht. De witte onderstaartdekveren zijn dan goed zichtbaar. Jonge waterhoentjes volgen deze witte signaalveren. Het kleinst waterhoen is - zoals de naam al zegt - de kleinste ral van Europa.


Zang een harde droge ratel van 1-seconden, elke seconden herhaald , vaak zacht maar toch van een grote afstand te horen. Roep (van vrouwtje) een . Toch kunnen ze goed vliegen en leggen ze soms grote afstanden af (meestal ` s nachts ), zoals we zien bij meerkoeten uit de noordelijke landen, die naar het Zuiden trekken . Geluid met mijn mobiel opgenomen en ontdaan van de meeste ruis en storende geluiden. Avonds hebben Jeroen en ik xeno-canto afgespeurd naar gelijkende opnames van Roodborst, maar konden niets vinden.


GELUID Gevarieerd repertoire: snel wegstervend gegil als van speem arken (zie Roodhalsluut). Een waterhoen zwemt schokkerig en vliegt ook graag. En heeft geen zwemvliezen. Beide watervogels maken geluid : Waterhoen maakt een krrk geluid , en dat is duidelijk te horen, het draagt ver. Luister naar de Waterhoen op vogelgeluid.


Meerkoet doet een zacht kwak en doet dat . Werkt ook op jouw mobiele telefoon! Ontbrekend: nachts geluid meerkoet meerkoet waterhoen vogelgeluiden waterral vogelgeluid downloaden wielewaal geluid waterpieper geluid Mensen zochten ook naar . VOEDSEL: allerlei moeras- en . Nederlandse vogelgeluiden. Alleen in kurkdroge streken ontbreken Waterhoentjes. De soort kan al genoegen nemen met de kleinste moerasjes op de droge gronden.


Hier is het Waterhoen ook, meer dan in het oosten, een bekende bewoner . In sommige jaren vestigen zich enkele vogels in ons lan met name in moerassen in het noorden en westen. Het exacte voorkomen is overigens lastig vast te stellen door de nachtelijke levenswijze, het onopvallende geluid en de veelal . Geluid Voedsel Habitat Verspreiding Vlucht. Ook dit maakt een zingend geluid in de wind. De oorpluimpjes van de velduil.


Ook de Kwartelkoning is dit jaar er weer gesignaleerd. Als je geluk hebt hoor je overdag een Waterral krijsen en het hoempen van de Roerdomp. Dit zware misthoorngeluid maakt hij . Van overtrekkende koperwieken tot de woudaap en de dodaars. Maar dit geluid is hem en andere vogelexperts onbekend. Weet jij welke vogel dit geluid maakt?


Het porseleinhoen is iets kleiner dan de waterral. Wij hoorden een vreemd geluid , dat van vogelpoten op het zeil afkomstig bleek te zijn en troffen een onbeschadigde vogel aan, die we naar buiten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts