vrijdag 5 februari 2016

Wettelijke garantie elektronica

Er zijn twee soorten garantie : fabrieks- of verkopersgarantie en bijgekochte garantie. Volgens de wet hebt u altijd recht op een product van goede kwaliteit. Een aantal jaar terug leerde ik bij economie dat volgens de wet , elektronica producten deugdelijke producten moeten zijn en minimaal jaar . Bij de aankoop van een product heeft u altijd een wettelijke garantie.


Dit betekent dat u recht heeft op een goed product.

Daarnaast kunt u een fabrieksgarantie . Dit is een garantietermijn die als . Op de aankopen als consument is de wettelijke garantie van toepassing. De wettelijke garantieperiode bedraagt twee jaar vanaf de levering. De eerste zes maanden hoeft u enkel het defect aan te tonen.


Ik ben niet akkoord gegaan met deze kosten en heb me beroepen op de wettelijke garantietermijn van jaar. De laptop is altijd zeer zorgvuldig .

Winkeliers knoeien steeds meer met garanties , volgens de. Garantie op elektronica? Wettelijke garantie is een waarborg dat een product dat je hebt gekocht goed werkt. Welke rechten heb je als consument bij een gebrekkig product? Wettelijk gezien heb je al recht op gratis reparatie of vervanging . Ook na de garantieperiode van de winkel of fabrikant kun je nog recht hebben op gratis reparatie of vervanging.


Dat is je wettelijk recht op een deugdelijk . Er zijn in feite twee soorten garantie : de wettelijke garantie en de extra. Als de laptop dan binnen deze termijn kapot gaat, hoeft u niet te bewijzen dat dit niet . Nederland kent geen wettelijke garantietermijn. Als ik de laptop had gekocht als privé, zou ik beroep doen aan het consumentenrecht, waarmee een wettelijke garantie bestaat.


De aanschaf van huishoudelijke apparatuur of andere elektronica is voor. Dit recht wordt ook wel de wettelijke garantie genoemd. Op grond van de EU-wetgeving moet u de consument minstens jaar garantie bieden.


Alle producten gekocht van Apple, inclusief niet-Apple producten, vallen onder de wettelijke garantie van jaar van de verkoper tot levering van een goed dat . Iedereen die een product koopt, heeft wettelijk recht op een deugdelijk product.

Naast de wettelijke garantie bestaan . Anderhalf jaar geleden heb ik een HP- laptop gekocht bij een webwinkel. Gedurende de garantieperiode , en soms ook daarna nog, bieden sommige fabrikanten services aan die u meer te bieden hebben dan de wettelijke garantie en . Onlangs bleek nog uit veel elektronicawinkels garantierechten ten onrechte. Nee, we kennen twee soorten garantie : wettelijke garantie én . Indien het verkochte echter gebreken vertoont, dan zijn de wettelijke garantievoorschriften van toepassing - tenzij algemene voorwaarden op de contractrelatie . Op al onze producten zit wettelijke garantie.


Wat voorziet de wettelijke garantie ? De wet geeft consumenten, ongeacht het verstrijken van de garantietermijn , het . Geen enkele bepaling in de garantievoorwaarden mag jouw wettelijke garantie beperken. Laat uw aankoop het afweten? Dan beschermt de wettelijke garantie u tegen onnodige kosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts