maandag 21 november 2016

Eenmalige uitkering minima 2016

De toeslag wordt niet gekort op uw uitkering. Dit betekent dat we de resultaten voor het eerst over het hele jaar laten zien. Als gemeente hebben we minimabeleid ontwikkeld gericht op extra.


Overige minima totaal hoofdverzekerde. Minimaregeling en kindpakket. Als u een laag inkomen heeft, blijft er vaak weinig geld over voor leuke dingen zoals een schoolreisje, lidmaatschap van een (sport )club of theater bezoek.


Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat iedereen meedoet in de samenleving, heeft u hiervoor recht op een toeslag. Individuele minimatoeslag. Het kan daarbij gaan om aanschaf, vervanging en reparatie van gebruiksgoederen met een duurzaam karakter, zoals een wasmachine of koelkast.


Hebt u drie jaar lang een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor deze jaarlijkse tegemoetkoming. Heeft u een laag inkomen en moeite met rondkomen?


Hier leest u meer over inkomensondersteuning, minimaregelingen en andere mogelijkheden waar u mogelijk gebruik van kunt maken. De collectieve zorgverzekering (AV Frieso Compleet). Een interessante verzekering voor als u vaker . Bijzondere bijstand is voor noodzakelijke kosten die u niet zelf kunt betalen. Of u bijstand krijgt, hangt af van uw inkomen en bezittingen zoals uw huis, auto en spaargeld.


Via de stimuleringsregeling kunt u geld krijgen om aan allerlei activiteiten mee te doen. Dit geld kunt u besteden in de . Als u langere tijd weinig geld heeft kunt u in aanmerking komen voor de individuele inkomenstoeslag. De laagste inkomensgroepen krijgen dit jaar een extraatje. Een echtpaar krijgt eenmalig 1euro, een alleenstaande ouder euro en een alleenstaande euro.


Weet u niet zeker of u ind. Wat is een individuele inkomenstoeslag? Een individuele inkomenstoeslag is een jaarlijkse toeslag die u kunt ontvangen als u langdurig een inkomen tot iets boven de voor u geldende bijstandsnorm hebt gehad. Dat inkomen kan een uitkering zijn, maar ook inkomen uit werk.


Leeft u al drie jaar of langer van een kleine uitkering of een laag loon? En heeft u geen uitzicht op inkomensverbetering? Dan kunt u mogelijk individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een extraatje waarmee u spullen kunt kopen, die u van uw uitkering of loon moeilijk kunt betalen. Het maakt daarbij niet uit of u moet rondkomen van een bijstandsuitkering, een arbeidsongeschiktheidsuitkering of een ander laag inkomen.


Deze uitkering wordt keer per maanden uitbetaald. U vraagt de individuele inkomenstoeslag schriftelijk aan. Voor meer informatie belt u naar . Kopie van uw laatste inkomstenbewijs.


Bijvoorbeeld een uitkeringsspecificatie , loonstrook, een ontvangstbewijs of afschrift van alimentatie of andere inkomsten. Een bankafschrift als bewijs van uw rekeningnummer. Jaaropgave(n) van de afgelopen jaar.


Voorlopige aanslag van de Belastingdienst. Woont u in Hengelo, Borne of Haaksbergen? En hebt u al drie jaar (of langer) onafgebroken een inkomen op bijstandsniveau?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts