woensdag 22 juni 2016

Suikerbol recept

Haal de roomboter uit de koelkast en verwarm de oven voor op 1graden. Bak de suikerbol - minuten in de oven. Was ondertussen de handsinaasappel grondig en rasp de schil van een ½ sinaasappel per persoon met een fijne rasp. Sukerbolle is het Friese woord voor suikerbroo een typische lekkernij uit Friesland.


Vooral lekker bij de koffie of bij een glaasje boerenjongens, vroeger een drankje bij feestelijke gelegenheden. Hier zijn suikerbrood en boerenjongens samen verwerkt tot een heerlijk toetje. Dit recept zit in de Ontbijtbox.


Bekijk de volledige werkwijze voor het recept Noten- Suiker Bol. Kan sporen van allergenen bevatten). Het is niet ingewikkeld. Eigenlijk is het gewoon hetzelfde recept als voor een suikerbrood. Maak van alle ingrediënten (behalve de rozijnen en de parelsuiker) een deeg.


Met spatel verschillende keren door elkaar snijden en terug mengen. Meng door een deel de rozijnen. Herhalen tot de rozijnen goed doorgewerkt zijn. Nederland kent vier windstreken. Elke maand licht Bakkerswereld er een landsdeel uit met een bijzonder streekproduct.


Deze keer gingen we voor de Soete Tesselaar. De Soete Tesselaar is geïnspireerd op de Soete suikerbol die we een aantal jaren geleden in ons assortiment hadden. De naam werd vernoemd naar het stripboek Inde Soete Suikerbol. Wij maken op ambachtelijke wijze onze producten met hoogwaardige en eerlijke grondstoffen. Onze specialiteit is profetenbrood en Schouwse froufrou gemaakt volgens eeuwenoud en geheim recept ! Vrienden namen ons mee naar Hillegom.


Nu zul je denken: Hillegom? Wat moet een mens in Hillegom? Hillegom heeft een gezellige winkelstraat en regelmatig zijn er leuke activiteiten. In het voorjaar zijn er de bollenvelden in de omgeving.


Aan het begin van de winkelstraat in hartje . Suikerbollen bakken In de Soete Suikerbol (WG van der Hulst). Met Pasen voor de deur is het weer eens hoog tijd voor een ZOET thema. Dus… wat voor lekkers bakken -of kopen- jullie deze maand? Hebben jullie nog leuke bakhulpjes gespot? Hoe kom je aan je recepten voor gebak of toetjes?


Leg de bovenste helft van de suikerbol op de chocolade en plakjes banaan. De oma van mijn man werd jaar en vierde het daarom lekker groots. Wij zijn naar het restaurant in Pijnacker . Graan is naast vlees en peulvruchten de meest complete energieleverancier.


Brood wordt voornamelijk gegeten bij de broodmaaltijd. In veel landen bestaat de lunch over het algemeen uit een broodmaaltijd. Bol het deeg nog even op. Leg het broodje in een bakvorm en bestrijk met eigeel en een weinig water.


Zet gedurende min in een oven van 180°C. Koop of Verkoop in de soete suikerbol op Marktplaats. Toneelstukje: In den Soeten Suikerbol downloaden of vind andere Draaiboeken voor je studie geschreven door studenten. Wentelteefjes kunnen wat ons betreft altijd!


Maak dit gerecht dus ook gerust op een weekend-ochtend. Wij kregen gelukkig het recept van zijn eigen dip. Wel dachten wij, achteraf, dat het misschien beter was .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts