dinsdag 30 januari 2018

Lucht water warmtepomp werking

Er zijn verschillende types warmtepompen. Het warmtepompbuitendeel onttrekt warmte aan de buitenlucht en verhoogt deze temperatuur via de compressor. Het hete koelmiddel dat zich nu in gasvorm bevindt, verplaatst zich naar de binnenunit. Het koelmiddel geeft zijn warmte af aan water dat vervolgens zorgt voor de . Met een lucht - water warmtepomp kan je op een energiezuinige manier je woning verwarmen. De werking , prijs en voordelen ontdek je hier.


Lucht - lucht , lucht - water , grond- water en water - water. Welke soort warmtepomp je het beste kiest hangt niet alleen af van je budget maar ook van het type woning en de omgeving waar je woont. Bij een grond- water systeem is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je over een bepaald grondoppervlak beschikt om de warmte die. Een lucht - water warmtepomp kan net als de meeste andere soorten warmtepompen ook koelen. Je verhoogt daarmee het comfort in huis tijdens de zomer.


Dit gebeurt door de werking van de warmtepomp om te draaien. In plaats van de warmte naar binnen te pompen gebeurt dit nu omgekeerd en pomp . Spring naar Werkingswijzen - Monovalente werking : Bij dit systeem wordt het hele huis uitsluitend verwarmd door de warmtepomp. Wanneer u de benodigde stroom . Een warmtepomp draait op stroohet stroomverbruik in huis neemt toe, het gasverbruik neemt af. Warmtepompen maken gebruik van de gratis energie uit de omgeving: uit de lucht, uit de bodem en uit.


Bovendien biedt koelen met een warmtepomp meer . Afhankelijk van je woonsituatie kun je tot wel besparen op je huidige energiekosten. Hier geldt er een omgekeerde werking : de koelkast onttrekt warmte aan de binnenruimte (de bron) en geeft die warmte af aan de buitenkant. Er is sprake van een warmtepompinstallatie als er warmte getransporteerd wordt van buiten ( de bron) naar binnen.


Efficiënt, flexibel en uiterst stille warmtepomp voor alle toepassingen. De Warmtepompspecialist! Elektrische Verwarming Isolatie Verwarmen én koelen. Overige Warmtepompen Werking. Een goede lucht - water warmtepomp kan zelfs tot buitentemperaturen van – graden Celsius uw huis verwarmen.


Wel wordt het rendement bij lage temperaturen minder. Horos heeft een uitgebreid programma .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts