Roer de mosterd door de crème fraîche. Bestrijk velletjes aluminiumfolie met boter en leg 1 . In de oven : minuten. Malse zalmmoten op een kleurig bedje van frisse groenten, verpakt in aluminiumfolie.
Dit zalm recept uit de oven met veel verse groente is heel erg voedzaam en super gezond.
Pak met de aluminiumfolie de zalm losjes in (niet te stevig, zorg dat er wat ruimte is voor stoom). Giet net voor het sluiten een scheutje (ongeveer twee-drie eetlepels) witte wijn in het pakje. Plaats de gesloten pakketjes in de oven gedurende ca. Je kan de zalm opdienen in het aluminiumpakje . Bereidingswijze Voorbereiding: 10min › Bereiding: 20min › Klaar in:30min.
Schik de helft van schijfjes citroen in een enkele laag in een bakschotel. Bestrooi de zalm met zout en leg de resterende rozemarijn en .
Laat het ongeveer uur marineren in de koelkast, af en toe draaien. Legde zalmfilets in aluminiumfolie , bedek met de marinade, en vouw de aluminiumfolie dicht. Beleg de zalm met stukjes boter. Hoofdgerecht personen zalmfilets handjes prei, in ringen handjes rode ui, in ringen peper en zout olijfolie grote stukken aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 200C.
Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht en sprenkel er in het midden een beetje olijfolie op. Smeer een beetje uit en leg er . Eten met jouw favoriete groenten. Zalmpakketje uit de oven. Leg stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg daarop in het midden de zalm. Als je geen witte wijn wil . Spoel de zalm en leg hem op een stukje aluminiumfolie.
Kruid af met peper en zout (of andere kruiden die je lekker vindt), voeg gesneden groentjes toe (zoals ui, kerstomaten, schijfjes wortel…) en een scheutje witte wijn, bouillon of water. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat de zalm in de oven garen. Besprenkel met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Snij de wortel en de prei in dunne reepjes. Sluit de aluminiumfolie goed af. Bak de zalmfilet gedurende min. Serveer met een portie . Eventueel een paar plakjes gerookte ham. Doe dan de deksel op de schaal, of aluminiumfolie.
Doe de oven op gemiddelde temperatuur c. Het hangt van de dikte af of het langer moet. Leg bovenop de zalmfilet een plakje citroen en een lente-uitje. Zorg ervoor dat de naad zich aan de bovenkant bevindt en dat de dichtgevouwen zijkanten iets omhoog wijzen zodat er geen vocht uit kan lopen.
Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20xcm. Dep de vis droog met keukenrol en leg een stuk aluminiumfolie klaar. Vouw het aluminiumfolie bijna dicht en druppel dan de wijn, olie en het citroensap erin. Het folie daarna dichtvouwen aan de bovenzijde.
Tenslotte minuten bakken in een voorverwarmde oven van 2graden C. Wrijf de zalm (het liefst een wat dikker stuk ) minstens een half uur van te voren in met de marinade en laat in de koelkast goed intrekken. Leg ondertussen een ovenschaal klaar en leg er een lang stuk aluminiumfolie (ongeveer een halve meter) met de glimmende kant . Leg de zalmmoten op de folie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.