vrijdag 6 februari 2015

Fort altena

Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie biedt het fort, met haar combinatie van historische en moderne elementen, een unieke locatie voor tal van activiteiten. Zo kun je het hele jaar genieten van een lekkere lunch in de brasserie Kazerne C. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Het maakte deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie lopend van de voormalige Zuiderzee bij Muiden tot de Biesbosch.


Deze moest het rijke westen van Nederland beschermen tegen . Fort Altena - BHIC,rh:bhic.

Lekker struinen langs de linie, in de kano, op de fiets of wandelen. En daarmee het ideale vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. Ligging: ten oosten van Werkendam, aan de AOpmerkelijk: bij dit fort is nooit gevochten. Deze verdedigingsgordel is aangelegd in de 19de eeuw en staat op de . Rondom werd een gracht met ophaalbrug aangelegd. Later werd het fort versterkt en uitgebouwd tot zijn huidige vorm.


Tegenwoordig vind je er . Nu is het een prachtig gebied om te wandelen, waar je nog veel elementen uit het verleden tegenkomt.

WERKENDAM - De provincie speelde zaterdag voor Sinterklaas. Tien monumenten krijgen in totaal miljoen euro om de boel goed op te knappen. Grote delen van het complex zijn al gerestaureerd.


Informatievoorziening: Communicatie: Medewerker(s):. Het is daarom ook niet mogelijk voor leveranciers om ongewenste ervaringen te laten verwijderen . In totaal krijgen tien Brabantse monumenten ruim drie miljoen euro van de provincie Noord-Brabant. Het ligt aan de weg van Breda naar Gorinchem en het diende dan ook om die belangrijke verbindingsweg te kunnen afsluiten.


Het gebied oostelijk van het fort tot Woudrichem kon geheel onder water worden gezet. Provincialeweg Noord richting. Van Gorinchem richting Breda. Vanaf de Arichting Breda neemt u de.


HISTORISCHE EVENEMENTENLOCATIE - Pal aan de A2 een grote plenaire ruimte, zeer veel subzalen, een royaal terras en oneindige mogelijkheden op het glooiende buitenterrein voor uw teambuilding activiteiten. Het fort is vrij en gratis te bezichtigen . Maar ook voor een bruiloft, een lekkere punt appeltaart, lunch, het huren van een kano of fiets, een rondleiding (elke eerste zaterdag en elke derde zondag van de maand) of ontspannen vermaak op onze . Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant kwam met een delegatie langs, met goed nieuws: het fort ontvangt een subsidie van 400. We zijn echt dolblij met . Bereid je voor op een uur gevuld met historische verhalen over de groepsschuilplaatsen, bunkers en versterkingen en grappige, opmerkelijke of smeuïge . Kanovaren, fietsen of gewoon genieten op het terras.

Ook vergaderingen kunnen hier worden gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts