donderdag 29 maart 2018

Cafe dante herman brood

Bas kent Brood nog uit andere horecagelegenheden en een aantal leden van Broods band The Wild Romance wonen bij De Toog in de buurt. Brood zelf woont in die tijd boven café Dante in de Spuistraat, maar is sowieso veel . Het oude atelier van Herman Brood in de Spuistraat in Amsterdam wordt leeggehaal een renovatie noopt de nabestaanden tot de drastische opruiming. Brood woonde en werkte meer dan jaar in het pand boven café Dante. Een deel van de schilderijen is later dit jaar te zien op een tentoonstelling in .

Sinds woensdag is het Amsterdamse café annex Herman Brood -galerie Dante ontruimd. Heineken suggereerde dat de kroegenkeizer daar achter zat, maar volgens Kooistra heeft de pachter zelf de deur op slot gedaan . Café Dante aan de Spuistraat in Amsterdam maakte in de jaren negentig naam als grand café en restaurant met galerie ( Herman Brood ). Als onderdeel van het gevallen Kooistra imperium. Van onze verslaggeverGert van VeenAMSTERDAMDe fles die voor Herman Brood op het tafeltje in café Dante staat, is met een infuus aan zijn arm verbonden.


En na een optreden in de buurt had ie het bijna gedurfd om op Brood af te stappen. En nu staat ie daar tussen de duizenden fans bij de poort van Paradiso, in de buurt van een door roadies binnengedragen . Reminds of the paintings of Herman Brood , one of the greatest artists ever.

Aanvankelijk thuis, waar het gezin slalommend om de ezels, verfpotten, kwasten, bussen en doeken heen moest, later betrok hij een atelier aan het Spui, boven café Dante. Hij kon in dezelfde stijl schilderen als Herman Brood. Volgens de bronnen van Crimescene. Dante een aantal schilderijen die destijds niet door Herman Brood maar door Espen Gregor Hagen zijn geschilderd.


Toch was de schok groot onder Amsterdammers, Brood was net zo onderdeel van het straatbeeld rond het Spui als het Lieverdje en de Lutherse Kerk. Ik kreeg toestemming het te regelen, mits Herman Brood bij de opening aanwezig zou zijn. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Op een dag ging ik naar Amsterdam, om een keuze te maken uit de schilderijen.


Boven café Dante was de galerie van Herman Brood. Tot mijn stomme verbazing stond op de ingang dat . Het is een café waar het moderne leven langs je heen trekt. Ik was dan ook zeer verbaasd er eens drs.


P op het terras aan te treffen, die doodgemoedereerd koffie dronk en een sigaar rookte. Door zijn aanwezigheid werd de Spuistraat een oase van rust. Later ging hij ook schilderen, vaak in zijn atelier in de Amsterdamse Spuistraat, boven Café Dante. Op de eerste verdieping was Herman Brood in zijn atelier bezig de .

Herman schilderde in de stijl van Cobra, op grote doeken en in felle primaire kleuren. De keuze voor primaire kleuren kwam vooral voort uit noodzaak: vanwege zijn kleurenblindheid. Vaak bracht hij met zwarte verf letters. Inmiddels is Dante overgenomen door de ondernemers van o. Op donderdag juni is er een nieuw Cultureel Café Dante in Cultura. Singer- songwriter Robbert Meijer opent de avond.


Na aan de Herman Brood -a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts