donderdag 18 augustus 2016

Dichtheid acetyleen

Hier kan je het soortelijk gewicht, dichtheid en soortelijke massa krijgen van gassen. Gassen bij °C en bar (behalve indien anders aangegeven). De massadichtheid van een ideaal gas wordt beschreven door de Wet van Boyle- Gay-Lussac. Bij deze temperatuur en druk zijn veel van de gassen in de onderstaande tabel nog goed met dit model te beschrijven.


De dichtheid is voor zulke gassen een . Relatieve dichtheid , gas (lucht=1). Veiligheids Informatie Bla licht ontvlambaar. Dichtheid (bij 27K en 0bar) kg m -3. Soortelijke warmte (bij 29K en 0bar) kJ kg -K -1.


Temperatuur 36(97) k (°C). Acetyleen wordt gebruikt voor o. Het gas is explosief en zeer licht ontvlambaar. Chemische aanduiding: gasvormig, in aceton opgelost. Nevenbestanddelen: Maximale.


Gas CalculatorLinde Gas heeft een online Gas Calculator ontwikkeld waarmee u eenvoudig verschillende vuleenheden met elkaar kunt vergelijken. Vaste stoffen, Vloeistoffen, Gassen. Bedrijfsgegevens: Zie gegevens boven. Dampdruk bij 20°C: Niet van toepassing.


Het soortelijk gewicht van gassen wordt altijd weergegeven bij een temperatuur van 0°Celsius en bij een druk van bar. In onderstaande tabel vind je de soortelijke gewichten van de verschillende gassoorten. Zulk een toestel levert, met KG. Ms acetyleen zonder dat het water vernieuwd behoeft te worden.


Met zulk een toestel kan hij dus een . Kritische temperatuur (°C) (K). Explosiegrenzen (vol in lucht). Met behulp der atoomgewichten vindt men gemakkelijk de resultaten der quantitatieve analyse terug, evenals het moleculairgewicht en dus bij gassen de damp- dichtheid. Datum van herziening 27. Air Products Nederland BV.


Geen gegevens beschikbaar. Het is een synthetisch gas, wat wil zeggen dat het van nature niet in de lucht voorkomt. De slangen zijn vaak blauw voor zuurstof en rood gekleurd voor acetyleen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts