dinsdag 9 augustus 2016

Verbruik wasmachine kwh

De standaardmaat voor elektriciteitsverbruik , één kilowattuur ( kWh ), kost ongeveer €0. Meer weten over het stroom verbruik van de apparaten in uw woning. Bekijk het ovezicht van het verbruik per elektrisch toestel.


Het elektriciteitsverbruik drukken we uit in kilowattuur ( kWh ). Wh op een dag is redelijk veel.

Maar met 2x een wasmachine , een droger en een vaatwasser wel mogelijk. Vooral een droger verbruikt. Het energieverbruik van een wasmachine is gebaseerd op 2wasbeurten per jaar. Bekijk hier het gemiddelde energieverbruik van diverse apparaten.


Wh per jaar (zie label). Overzicht met energieverbruik van apparaten. Wasmachine , 2kWh , € 575.

Dat kost ongeveer € 5-. Bij aanschaf van een wasmachine kunt u hier. De volgende apparaten verbruiken overigens normaal gesproken erg veel stroom en daarom is het bijzonder lonend om deze na te rekenen: wasmachine ,. Zo verbruikt van de gezinnen meer dan 5. Wh verbruik op een dag dat niemand thuis is is niet extreem hoog,. Nu stond er een Bosch wasmachine in, verbruik € per jaar. Uw verbruik wordt gemeten in kWh.


Daarmee is de wasmachine een van de goedkopere grote apparaten in. Verbruikt in een gemiddeld huishouden ruim 1. Niet slecht als je dat vergelijkt met het gemiddelde . Bereken hoeveel het electriciteit verbruik is van een wasmachine , droogkast, vaatwas. De energieklasse geeft aan hoe efficiënt een wasdroger is. Hoe lager dit getal, des te.


Om kWh te verbruiken moet een machine met een constant vermogen van 1kW ( kilowatt ) uur werken. Consumentenbond meer energie te gebruiken dan een wasmachine !

Een wasmachine met energielabel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts