woensdag 17 augustus 2016

Thermostaat cv vervangen

De thermostaten die tegenwoordig op de markt komen hebben steeds slimmere functies. Wilt u optimaal gebruikmaken van uw cv -ketel? Dan kan het een optie zijn om een oudere thermostaat te vervangen voor een nieuwe, slimme thermostaat. In huizen met een oude CV -installatie wordt dikwijls nog een simpele handbediende kwikthermostaat gebruikt om de temperatuur te regelen. Is het gemakkelijk om een thermostaat zelf te vervangen ? Ben niet echt op de hoogte van de cv installatie maar de huidige thermostaat die er hangt is een vrij recente.


Model is iets van Theben (digiotaal) en werkt op batterijen maar ik kan de juiste instellingen maar niet vinden. Omdat hij op dit moment op . Heb je bij de huidige cv -ketel reeds een bijpassende thermostaat gekocht, meestal van dezelfde fabrikant als de ketel, dan zal in van de gevallen de thermostaat samen kunnen werken met een nieuw te kopen ketel, zolang deze van dezelfde fabrikant is. Heb je een Nefit ketel en dus een Nefit thermostaat dan kan die . Een thermostaat vandaag de dag vervangen door een slimmodel is onvermijdelijk. Welke voordelen leveren die innovaties ons op?


Hij zorgt immers voor een zo constant mogelijke . Bespaar stookkosten met een moderne cv -ketel en de juiste thermostaat. Kamerthermostaat plaatsen. Bijna alle woningen in Nederland hebben een thermostaat in huis om de centrale verwarming te regelen.


Deze kluswijzer wordt de vraag beantwoordt wat een thermostaat doet? De thermostaat stuurt de cv ketel aan zodat de ruimte wordt verwarmd op de gewenste temperatuur. Soms kan het nodig zijn om je thermostaat te vervangen.


Vooral in oudere huizen hangt vaak een verouderde CV -installatie met bijbehorende thermostaat. Met een dergelijke kwikthermostaat kun je maar beperkt de temperatuur regelen. Door je thermostaat te vervangen door een digitale klokthermostaat kun je precies . Daarnaast kies je je thermostaat op welk type centrale verwarming je in huis hebt. Er zijn draadloze thermostaten en met draa modulerende thermostaten en klokthermostaten leverbaar.


De temperatuur kan je automatisch instellen, maar ook handmatig bijstellen wanneer je de warmte in een bepaalde ruimte wil verhogen of verlagen. Je kan bij ons ook terecht voor een nieuwe cv -ketel van topmerken . Nou omdat een nieuwe thermostaat zichzelf terug verdient! Wilde je warmt ging ie aan, was het warm genoeg ging ie uit… Niet meer niet minder. Er bestaan ook thermostaten zonder batterij.


In dat geval zal de voeding vanaf de cv ketel komen. Kijk hoeveel draden er uit de muur komen, want dan heeft u meestal 3-draden nodig. Tevens is het van belang om te kijken hoeveel volt de thermostaat qua . In deze video laten we u zien hoe u een thermostaat kunt vervangen door een Honeywell Lyric T6. Aansluiten van een kamerthermostaat.


De instructievideo is een aanvulling op het Impulskatern uit. Met een thermostaat kan je de verwarming in huis automatisch regelen. De soorten kamerthermostaten en hun prijzen vind je hier terug.


Feenstra installeert uw slimme thermostaat bij een nieuwe cv -ketel. Bediening kan via de app. Op onze adviespagina leggen we graag aan je uit welk type thermostaat op jouw cv -ketel past. Thermostaten passen niet op alle type cv -ketels.


Ontdek in dit artikel welke thermostaat bij u past én de bijbehorende richtprijs. Het nadeel van aan-uit thermostaten is dat ze alleen aan de cv -ketel doorgeven dat hij moet branden, niet hoe hard hij moet branden. De ketel draait dan op vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts