maandag 15 augustus 2016

Ventilatie badkamer berekenen

Bij de capaciteit ventilator berekenen voor de badkamer of toilet is het van belang dat de ventilator voldoende capaciteit heeft om vieze geuren, condens en vocht af te zuigen. Maar hoe kunt u zelf het vermogen of de capaciteit van een badkamerventilator of toiletventilator berekenen. Hieronder staat beschreven hoe u zelf . Je kunt de capaciteit van een badkamer ventilator als volgt berekenen : Lengte x Breedte x Hoogte x (vermenigvuldigingsfactor) Voor een badkamer van 4m x3m x2. De vermenigvuldigingsfactor is een gemiddelde voor badkamers, waarbij het minimum is .

Bij het kiezen van de juiste mechanische afzuiging in de badkamer , moet je rekening houden met de capaciteit van de ventilator. Deze moet voldoende groot zijn om alle vochtige lucht efficiënt af te kunnen voeren. Je kunt de gewenste capaciteit berekenen met de volgende formule: Lengte x Breedte x Hoogte van de . Opmerking: het debiet mag verdeeld worden over meerdere openingen. Ventilatie : handmatige berekening. Principe van de basisventilatie.


VENTILATIE – BEREKENEN VAN DE LUCHTDEBIETEN. Verse buitenlucht vindt een weg naar binnen in de woonkamer en slaapkamers.

Maar hoe weet je nu hoeveel capaciteit jouw ventilator nodig heeft? De F in deze formule staat voor een factor die afhankelijk is van het soort ruimte. Deze capaciteit wordt in de badkamer.


Elk ventilatiesysteem werkt door verse lucht aan te voeren in de leefruimte ( woonkamer, slaapkamer en bureau) en vochtige lucht af te voeren in de vochtige ruimtes (keuken, badkamer , wasplaats en wc). Zo heeft men altijd verse lucht in de ruimtes waar men verblijft en wordt het vocht uit het gebouw verwijderd. Tips om de ventilatiecapaciteit te berekenen. In een geïsoleerd huis moet u zorgen voor goede ventilatie.


Om zeker te zijn dat er voldoende doorstroming van lucht in uw huis is, moet u nagaan of uw ventilatiesysteem de juiste ventilatiecapaciteit. Bij de keuze van een ventilator voor de badkamer of het toilet is het van belang dat de ventilator voldoende capaciteit heeft om vieze geuren, condens en vocht af te zuigen. Maar hoe kun je zelf het vermogen of de capaciteit van een badkamerventilator of toiletventilator berekenen ? Benodigde capaciteit berekenen. Wij adviseren dat de ruimte minimaal 4x per uur geventileerd wordt (een zogenaamde ventilatievoud van 4).


Voorbeeld: Stel jouw badkamer is meter bree meter lang en meter hoog. Ik heb de waarden voor de toe- en afvoer genomen uit de norm. Maar ik kom telkens uit dat mijn toevoer groter is dan mijn afvoer.


De EPB verslaggever is fout als hij of . Geachte Forumleden, Vragen.

Hoe bereken ik de benodigde afzuigcapaciteit? Bestaan er buisventilatoren met uitgestelde looptijd? Aparte WC L116cm, B85cm H 235cm. Wat is een zeer goede badkamerventilatie voor een doucheruimte van 1. In de badkamer staat een douchebak, . Er zit nu iets in van Soler-palau een EDM 1, welke capaciteit volgens mij niet toereikend is.


Oppervlakte verblijfsgebied. Toevoer voorziening: rechtstreeksafvoeren nee. Afkomstig uit overstroom voorziening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts