Kook de appels met een klein laagje water gedurende een kwartier. Voeg tijdens het koken de suiker of zoetstof en kaneel toe (naar smaak). Zorg ervoor dat de appelstukjes gaar zijn. Vul de gesteriliseerde weckpotten met de appelmoes en weck de potten op graden gedurende minuten. Vul de warme potjes met de kokendhete appelmoes , sluit ze direct af en zet ze ondersteboven tot alles is afgekoeld.
Draai de potjes, nadat alles helemaal is afgekoel weer om en controleer of de potjes vacuüm zijn (je kunt dan het deksel niet indrukken). Potjes die vacuüm zijn kun je een jaar bewaren. Draai de deksels erop en zet de potten ondersteboven op een theedoek. Na ongeveer een kwartier, als de appelmoes is afgekoel is het deksel vacuüm getrokken.
Laat de potten nog even verder afkoelen en berg ze daarna op een koele, donkere plek op. Deze potten kun je een paar maanden bewaren. U kunt appelmoes ook inmaken in weckpotten zodat u het hele jaar kunt genieten van verse appelmoes ! Benodigdheden voor personen: appels, geschild en in stukken gesneden eetlepels water eetlepel citroensap eetlepel suiker citroensap om te . Heel simpel en erg lekker. Bevat ook een tip hoe je de appelmoes kunt bewaren.
Jeroen werkt appelmoes en bereid passata van de tomaten uit zijn tuin. Werk met hoeveelheden naar keuze, maar voorzie sowieso een. Een glastang om de weckpotten uit het kokend water te halen en laat ze uitlekken en opdrogen op een schone keukendoek.
Zuiver de bokalen op een identieke manier, zodat bacteriën . Onze moesappels van eigen boom zijn rijp. Wie heeft er ervaring met het bewaren van appelmoes in weckpotten ? Maak appelmoes in een kookpot (ZONDER suiker), als je het verlangt kan je ze tegelijk pureren, anders heb je kleine brokjes appel erin (zoals wij verkiezen). Giet de appelmoes in bokaaltjes en sluit af.
Zet ze in een voorverwarmde oven op 85° en . Ik wil vandaag graag appelmoes gaan maken en omdat ik niet zoveel ruimte heb in de vriezer wil ik de appelmoes graag in potjes stoppen. Hoe ken je je zelf gemaakte appelmoes zo lang mogelijk bewaren zonder veel moeite. Bekijk hoe je het moet inmaken. We wilden onze voorraadkast wat aanvullen en om appelmoes te bewaren is er geen betere manier dan deze te wecken.
Bij deze techniek doe je de appelmoes in zeer schone weckpotten en daarna wordt deze bijna gekookt in een speciale weckketel, thuis noemden we dit vroeger “steriliseren”. Glazen potten met een metalen schroefdeksel, zoals bijvoorbeeld de glazen potten van rode kool en rode bietjes en de potten van de appelmoes uit de winkel,. Als ze goed schoongemaakt zijn en u het deksel er los op laat zitten, zodat de binnenkant kan luchten, kunt u die potten gewoon bewaren tot u ze opnieuw wilt . Aardbeien: graden, minuten. Rode bessen: graden, minuten.
Bramen: graden, minuten. Rabarber: graden, minuten. Pruimen: graden, minuten. Frambozen: graden, minuten. Kruisbessen: graden, minuten.
Omdat u voedsel jarenlang kunt bewaren , terwijl het een behoorlijke smaak behoudt. Begin met het steriliseren van de weckpot , de glazen deksel en de inmaakring, door deze minuten in een pan met water en een eetlepel soda te koken. Bent u een liefhebber van bijvoorbeeld appelmoes ? Zelfgemaakte appelmoes heeft zo veel meer smaak! Vroeger bewaarde ik het in. Ook geopende potten die nog niet leeg zijn in de koelkast bewaren en uiteraard: met een schone lepel moes er uit halen als de pot niet leeg gaat.
Een leuk zelfgemaakt label . Ik heb ook bergen handappels. Appels zijn goed te bewaren. Inmaken enzo is een beetje passé hier. Heb het wel gedaan, maar ik heb er nu geen zin meer in. BTW, als je appelmoes maakt, kijk dan uit voor verbranding!
Ik spoel ze nog wel na als ze uit de vaatwasser komen, en zet ze onder kokend water terwijl ik aan het koken ben (doe ik ook bij de appelmoespotten ) Voor de. Groenten bewaren kan alleen door echt te wecken, dus de potten echt vacuüm koken in geschikte weckpotten. En als smaakmakers: verse gember , vanillestokje en. Een moestuin levert veel, heel veel, oogst op en daardoor stond ik voor een keuze: hoe ga ik dat allemaal bewaren ? Dat kan door het in te vriezen, maar wecken is zeker ook een goede mogelijkheid.
In deze post lees je mijn afweging.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.