woensdag 11 april 2018

Lucht water warmtepomp vloerverwarming

Om te genieten van voldoende warmte is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is en bij voorkeur beschikt over lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming of over gedimensioneerde radiatoren. Is dit niet het geval, dan kan je kiezen voor een lucht - water warmtepomp op hoge temperatuur of voor het. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze warmte af aan het watercircuit van de vloerverwarming. Gemiddelde prijs lucht - water warmtepomp : €5. De binnenunit: Hierin wordt de warmte omgezet in warm water en dit via een condensor en warmtewisselaar.


Vloerverwarming : Het rendement of de COP van je warmtepomp is optimaal wanneer je op lage temperaturen kunt werken. Het opwarmen van het water in de buizen van de vloerverwarming laten gebeuren door middel van een warmtepomp zorgt er namelijk voor dat de. Duurzaam alternatief voor een gasketel. Het warme water kan worden ingezet om radiatoren en vloerverwarming te verwarmen, of voor warm tapwater in de keuken of badkamer.


Er zijn meerdere manieren om . Het warmtepompbuitendeel onttrekt warmte aan de buitenlucht en verhoogt deze temperatuur via de compressor. Dat wil zeggen als warmtebron wordt lucht gebruikt ( buitenlucht) en de warmte wordt afgegeven aan (CV-)water. De maximale watertemperatuur in de vloerverwarming (bij -12°C buiten) is ca. Hou er echter rekening mee dat niet alle types warmtepompen geschikt zijn voor vloerverwarming. De andere soorten warmtepompen zetten warmte van de buitenlucht , grondwater of grond om in water en kunnen wel voor vloerverwarming.


Dit betekent een hoge vraag naar elektriciteit van de warmtepomp. Een compressor is namelijk een grote energieverbruiker. Je hebt dan wel vloerverwarming nodig of radiatoren die daarvoor geschikt zijn.


De warmtepomp maakt hiervoor gebruik van een . Een lucht - water warmtepomp kan actief koelen. De vloerverwarming heb ik afgekoppeld van de CV. Tot -graden kan de warmtepomp mijn beneden verdieping goed verwarmen. Bij onvoldoende capaciteit kan de CV bij verwarmen. Deze zorgt ook nog voor het verwarmen van de boven verdieping en warmwater voor de badkamer.


Brandertje fungeert ook als warmwaterdoorstromer zonder voorraadvat om aldus het dagelijkse . Wij hebben onlangs een houtskelet woning geplaatst. Geschreven door wim asselman in de rubriek: Zonnepanelen - zonneboiler en warmtepompen. Wat is een lucht - water warmtepomp ? De lucht - water warmtepomp is de afgelopen jaren sterk in opkomst voor iedereen die op een duurzame manier met energie wil omgaan. Je koopt niet alleen een warmtepomp, maar je neemt ook vloerverwarming en wandverwarming.


Een gasketel is hierbij dus overbodig. Vanwege het feit dat de warmtepomp werkt met lage temperaturen voor verwarming, werkt het systeem het beste met lage-temperatuur afgifte systemen zoals vloerverwarming of lage-temperatuur radiatoren. Voor het warm tapwater wordt een boiler aan de warmtepomp gekoppeld. De Horos direct omkeerbare lucht - water warmtepompen zijn bij uitstek geschikt om te worden toegepast in die situaties waar mechanische afzuiging en natuurlijke toevoer wordt verlangt.


En helemaal bovenaan: een panoramisch dakappartement. Het hele gebouw wordt verwarmd met slechts twee warmtepompen. Ik noem het graag een sociaal project met een ecologisch karakter”, zegt huisarts L. De aansturing van het vloerverwarmingssysteem gebeurt met een lucht - water - warmtepomptechnologie. Ik en mijn vrouw prefereren bij uitstek het verwarmen via vloerverwarming.


Wij dachten meteen hier een lucht - waterwarmtepomp aan te koppelen gezien de lage installatiekost hieraan gelinked - echter dient deze warmtepomp in principe ook de nieuwbouw van sanitair water te voorzien (via een boiler).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts