donderdag 26 april 2018

Wasmachine waterverbruik per cyclus

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine wil je natuurlijk weten hoeveel geld je aan energiekosten en waterverbruik per jaar kwijt bent. Het energielabel geeft je hier meer duidelijkheid over. Wij laten je zien wat de symbolen op het label betekenen en waar je op moet letten wanneer je een energiezuinige wasmachine.


Grotere toestellen verbruiken natuurlijk meer. Koop een toestel met een hoog toerental voor het droogzwieren. Dit criterium is alleen belangrijk als je droogt .

Je hoeft dan minder vaak te wassen, waardoor je per kilo wasgoed minder energie gebruikt. Een grote machine wast zuiniger per kilo kleding, maar dat milieuvoordeel verdwijnt als je de wasmachine niet helemaal vol doet. Die beperkt het energie- en waterverbruik als de machine niet helemaal vol is. Per kilo wasgoed is het energiegebruik dan lager, zelfs als de wasmachine een beladingssensor heeft.


De twee getallen die u nu bekomt kunt u vergelijken met de getallen die u terugvindt op het nieuwe label. Ook bij vaatwassers wordt het water- en energiegebruik niet meer per beurt, maar per jaar vermeld. Ook hier is een rekensommetje . Op het energielabel van een apparaat kunt u ook het stroomverbruik (en het waterverbruik ) per jaar vinden. Wilt u wasmachines vergelijken op energieklasse ?

Deze verbruiken gemiddeld kWh per wasbeurt. Dit kost ongeveer €cent per wascyclus. Zie voor de berekening van de energie-efficiëntie-index (EEI), de wasefficiëntie- index (Iw) en het waterverbruik (Wt) bijlage II van de Verordening.


Zoals op elk energielabel vinden we hier het merk, het energieverbruik en de energie-efficiëntieklasse terug. Opvallend: het label vermeldt niet het energie- en waterverbruik per cyclus , maar per jaar. Enkele andere pictogrammen brengen de belangrijkste prestaties en karakteristieken naar voren:. Voor wasmachines en wasdrogers geeft het label het gemiddelde energieverbruik aan van een katoenwas bij °C (1°F), met een maximale lading wasgoed (meestal kilo).


Waterverbruik per cyclus in liters. Zo kun je het energielabel raadplegen voor meer dan alleen het gemiddelde energieverbruik. Test zuinige wasmachines. De jaarlijkse kosten voor energie- en waterverbruik van de wasmachines in onze test variëren van €tot €50. Onze berekening is niet gelijk aan de berekening van de . We rekenen met een gemiddelde van 2wasbeurten en een gemiddelde waterprijs van cent per liter.


Met een gemiddeld verbruik van ,liter water per wasbeurt en een waterprijs van cent kost een . Ontbrekend: cyclus bol. Je kunt dus bergen wasgoed in keer. Energie- en waterverbruik.


Jaarlijkse energieverbruik wassen, 1kWu.

Waterconsumptie per cyclus , l. Bescherming tegen overstromen, Ja. Verder wordt het water- en energieverbruik op de nieuwe energielabels vermeld per jaar in plaats van per cyclus. Resttijdindicatie Maximaal vulgewicht. Droogresultaat Toerental centrifuge.


Geluidsniveau centrifugeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts