Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin.
Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. De stoofpeertjes schillen en heel laten. Geleisuiker, kaneelpijpje en citroenschil toevoegen. Bessensap toevoegen en de peertjes laten afkoelen. De peertjes ± minuten zachtjes laten koken.
Stoofpeertjes , Rood Gestoofde Stoofperen , Stoofpeertjes en Stoofpeertjes. Stoofperen zijn heel makkelijk en snel te maken en bovendien drukken ze weinig of niet op het dagelijkse keukenbudget. En wel groots resultaat!
Volgens mij vindt echt iedereen stoofperen lekker. Alleen de geur al, vanille, citroen, rode wijn… mmm! Als de dagen korter worden en de temperaturen af en toe akelig dicht het vriespunt naderen, dan wordt het de hoogste tijd voor port, peren en kaneel. Niets lekkerder dan stoofperen , dus lees snel verder en kom erachter hoe jij zelf de allerlekkerste stoofperen maakt! Met één simpel basisrecept dat JAM heet, kun je je fantasie helemaal op hol laten slaan.
Talloze variaties zijn mogelijk en zodra. Doe de stoofpeertjes met het fruit, de specerijen (doe de kleine specerijsoorten in een thee-ei) en de vanillestokjes in een grote pan en giet de wijn erbij. Breng aan de kook en laat de peertjes . Heerlijk op een vers afgebakken broodje met een flinke schep kwark boven op een dikke laag jam. Gieser-Wildeman stoofperen , in de boomgaar in recepten , jam van gieser- wildeman en stoofperen met de kerst. Ontbijt jij wel eens met havermout?
Dit recept met stoofperen is perfect voor donkere winterochtenden. Laat je inspireren op herojamstudio. Onze stoofperenboom zat echt vol met peertjes en ik dacht dat je er misschien ook wel jam van kon maken. Heeft iemand dat wel een.
Noordelijke Pomologische Vereniging. Deze brochure wil de liefhebbers van stoofpeertjes informatie geven over de verschillende stoofperenrassen en over handperenrassen, geschikt om. Ik las ergens dat je stoofperen , net als appelmoes en jam , in jampotten kunt doen in plaats van een half uur wecken. Ik maak die appelmoes met 1gram suiker per kilo.
Kan dat dan ook voor de peertjes? Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt. Ik kwam op het idee om er vla van te maken. Nou kan je natuurlijk stoofpeertjes en wat sap door gele vla roeren, maar ik had een ander idee. Weten jullie nog dat ik appelvla maakte volgens het recept van Marcel en Suzanne?
Zet de blokjes stoofpeer op met de geleisuiker en gember. Laat aan de kook komen en giet dan in schone potten. Recept ” Perenbollen Categorie: Gebak, Ovengerecht Aantal personen: Ingrediënten: plakjes roomboter bladerdeeg kleine peren gram witte . Bij de meeste recepten voor stoofperen wordt veel suiker toegevoeg zodat de stoofperen (nog) zoeter worden. Ook wordt vaak rode wijn of port toegevoeg als smaakmaker en voor een mooie rode kleur. Ik was echter op zoek naar een recept wat gezonder was en waarin de smaak van de stoofperen.
Zelf aardbeienjam maken is helemaal niet moeilijk. Hier een eenvoudig recept voor het maken van jam. Potten jam kun je wel een jaar bewaren. Ik kocht appels en stoofperen.
Oeps, een doosje van 2gram kost nu 29. Nee, voor jam moet ik iets anders verzinnen. Deel twee: een jamrecept zoeken wat past bij novemberfruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.